Από τότε που απέκτησε την Macromedia, η Adobe έχει βελτιώσει τον Flash Player της για Linux αρκετά τον τελευταίο καιρό, με την έκδοση του Flash για Linux να ενημερώνεται συγχρόνως με τις εκδόσεις για Windows και Mac OS X. Για παράδειγμα, η ανάπτυξη του Flash Player 10 οδήγησε σε μερικές δημόσιες alpha και beta εκδόσεις που έφεραν έναν αριθμό νέων χαρακτηριστικών στην πλατφόρμα. Όμως η πιο έντονα εκφρασμένη διαμαρτυρία σχετικά με το Adobe Flash για Linux είναι ότι είχε περιοριστεί στο 32-bit Linux και η Adobe έχει αγνοήσει όλους τους χρήστες 64-bit Linux, αλλά σήμερα αυτό έχει αλλάξει. Η Adobe ξεκίνησε να φέρνει το Flash στο 64-bit Linux!

 

Στο web-site Adobe Labs κυκλοφόρησε μία έκδοση alpha του Flash Player 10 που στοχεύει σε Linux x86_64. Αυτό το 64-bit plug-in δεν χρειάζεται τον NSPlugin wrapper και «απλά δουλεύει» με τον 64-bit web browser σας. Οι σημειώσεις κυκλοφορίας για την 64-bit Linux έκδοση μπορούν να αναγνωστούν εδώ.

 

Θα είναι άραγε η Sun η επόμενη που θα βελτιώσει το 64-bit Linux user-land, κυκλοφορώντας μία επίσημη 64-bit έκδοση του Java plug-in της; Ας το ελπίσουμε.

 

 

Source.png Πηγή: Phoronix