Η Adobe ανακοίνωσε την κυκλοφορία της beta έκδοσης του Photoshop για τους νέας γενιάς υπολογιστές που στηρίζονται σε επεξεργαστές με ARM αρχιτεκτονική.

Αυτοί είναι φυσικά η νέα γενιά MacBook και Mac Mini της Apple που ενσωματώνουν το νέο επεξεργαστή M1 της εταιρείας, ενώ από την πλευρά των Windows υποστηρίζεται αρχικά το Surface Pro X της ίδιας της Microsoft. Η πρώτη beta έκδοση του Photoshop που ανακοίνωσε η Adobe, απαιτεί την εγκατάσταση του Creative Cloud 5.3.1.470 ή μεταγενέστερης έκδοσης.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την πρώτη έκδοση beta του Photoshop η οποία υποστηρίζεται από το υλικό των Apple Silicon συσκευών. Αυτή η πρώιμη έκδοση του Photoshop για τους Apple Silicon προφέρει πολλές από τις βασικές δυνατότητες του Photoshop στις οποίες βασίζεστε για τις καθημερινές σας ανάγκες επεξεργασίας και θα προσθέσουμε περισσότερες λειτουργίες τις επόμενες εβδομάδες. Λάβετε υπόψη ότι το λογισμικό Beta δεν υποστηρίζεται επίσημα ακόμη από την Adobe, αλλά θέλουμε να έχουμε το δικό σας feedback και αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για να μας ενημερώσετε για το πώς πηγαίνουν τα πράγματα.

Η Adobe σημειώνει ότι υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην beta έκδοσητου Photoshop με πολλές λειτουργίες να μην είναι διαθέσιμες όπως αυτή του Content Aware Fill ενώ ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να παρουσιάζουν αργή απόδοση. Και στις δύο περιπτώσεις, η Adobe υπόσχεται ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν νέες εκδόσεις όπου θα προστεθούν λειτουργίες που γνωρίζουμε καλά εδώ και χρόνια από τις εκδόσεις του PhotoShop για desktop λειτουργικά συστήματα.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι η εκτέλεση της κανονικής έκδοσης του Adobe Photoshop μέσω του Rosetta emulator δεν υποστηρίζεται από την Adobe, οπότε αν το Photoshop είναι σημαντικό για τις καθημερινές εργασίες του χρήστη, ίσως η χρήση του από Apple Silicon Mac να μην είναι η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή. Ειδικότερα σε ότι αφορά τη σουίτα Creative Cloud της εταιρείας, η Adobe δεν έχει διευκρινήσει το πότε θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία των υπόλοιπων εφαρμογών για ARM64 όπως το After Effects και το Premiere Pro.

  • Like 1