Η εφαρμογή της Adobe συνδυάζει φίλτρα για Instagram με τεχνολογία AI, υποστηρίζει διάφορους φακούς και διαθέτει αρκετές στο σύνολο λειτουργίες.

Η Adobe ίσως έχει τη λύση για τους χρήστες που θέλουν να πάνε τις φωτογραφίες τους στο επόμενο επίπεδο. Χρήστες οι οποίοι δραστηριοποιούνται κυρίως σε Instagram και social media γενικότερα, όπου με μία φωτογραφία θέλουν να κερδίσουν χιλιάδες likes. Η δωρεάν εφαρμογή Photoshop Camera είναι πλέον διαθέσιμη στο App Store και Google Play. Η εφαρμογή διαθέτει φακούς και εφέ κατάλληλα για φωτογραφίες Instagram ενώ ενσωματώνει και διάφορες λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Adobe είχε ανακοινώσει την εφαρμογή τον περασμένο Νοέμβριο στο συνέδριο Adobe Max και έκτοτε βρισκόταν σε δοκιμαστική περίοδο με μία έκδοση public preview. Από σήμερα, η εφαρμογή είναι και πλέον επίσημα διαθέσιμη.

Η Photoshop Camera προσανατολίζεται κυρίως για χρήστες των social media αλλά και influencers, παρά σε επαγγελματίες φωτογράφους, αφού δεν εξοπλίζεται με τα κατάλληλα εργαλεία επεξεργασίας όπως για παράδειγμα το Photoshop για iPad. Παρ’ όλα αυτά, επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει το φίλτρο που επιθυμεί προτού κάνει τη λήψη της φωτογραφίας ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία Sensei AI για την αναγνώριση του θέματος, ώστε να προτείνει αυτόματες προσαρμογές στην εικόνα, βάσει του περιεχομένου (πχ δυναμικό εύρος, τονικότητα, τύπος σκηνής και περιοχές προσώπου).

Διαθέτει ακόμη τη λειτουργία Face Light με την οποία βελτιστοποιεί τον φωτισμό για την αφαίρεση των έντονων σκιών. Παράλληλα, η εφαρμογή θα αναγνωρίζει κάθε θέμα στις ομαδικές selfies για την εξάλειψη της παραμόρφωσης ενώ υπόσχεται και επιπλέον φακούς που επιμελούνται καλλιτέχνες και influencers όπως η Billie Eilish.

Οι γρήγορες διορθώσεις όπως η επανατοποθέτηση του πορτρέτου και η αφαίρεση των παραμορφώσεων σημαίνει ότι μπορείτε να δημοσιεύσετε εικόνες που μοιάζουν να έχετε ξοδέψει πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ότι στην πραγματικότητα.

 

  • Like 3