Η Adobe επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η έκδοση του Photoshop για το iPad βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κυκλοφορήσει προς το τέλος της χρονιάς.

Το επερχόμενο λανσάρισμα του λογισμικού επιβεβαιώθηκε πέρυσι, αλλά για να μην ξεπεράσει την προθεσμία, η Adobe μαθαίνουμε ότι δεν θα συμπεριλάβει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά στην πρώτη έκδοση σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg. Αν και δεν υπάρχει επισήμως κάποια ημερομηνία για το λανσάρισμα, η Adobe αναμένεται να ανακοινώσει πολλές λεπτομέρειες για το λογισμικό τον ερχόμενο μήνα, στο ετήσιο συνέδριο της, Adobe MAX 2019 που θα πραγματοποιηθεί στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ από τις 4 μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Αφού δοκίμασαν το Adobe Photoshop για το iPad για περισσότερο από ένα χρόνο, κάποιοι beta testers δήλωσαν στο Bloomberg ότι οι δοκιμαστικές εκδόσεις του λογισμικού δεν συμπεριλάμβαναν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που περίμεναν ότι θα αποτελούσαν μέρος της τελικής έκδοσης του app.   

Στο ίδιο άρθρο επίσης αναφέρεται, ότι στην επερχόμενη έκδοση του app για το iPadOS, θα περιλαμβάνονται λιγότερες προηγμένες (advanced) λειτουργίες, ενώ κάποιες που έχουν καθιερωθεί, όπως τα φίλτρα, το pen tool, οι custom paintbrush libraries, το vector drawing, τα colour spaces ή το RAW editing και τα smart objects με τα layer styles καθώς και κάποιες ακόμα επιλογές, δεν πρόκειται να βρίσκονται στην τελική του έκδοση. «Από άποψη χαρακτηριστικών, μοιάζει σαν να πρόκειται για μία ενισχυμένη, cloud-based έκδοση των σημερινών apps για το iPad, και όχι για “πραγματικό Photoshop” όπως διαφημίζεται. Είναι κατανοητό ότι βασίζεται στον κώδικα του Photoshop στο desktop, αλλά για την ώρα δεν δίνει αυτή την αίσθηση» διαβάζουμε στο άρθρο του Bloomberg.

Ένας εκπρόσωπος της Adobe δήλωσε ότι το σύνολο των χαρακτηριστικών της δοκιμαστικής έκδοσης δεν αντιπροσωπεύει την τελική έκδοση, καθώς ήταν απαραίτητο να συνεργαστεί με την Apple για ορισμένα χαρακτηριστικά που –υποθέτουμε- θα συμπεριληφθούν λίγο πριν το λανσάρισμα. Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος της Adobe παραδέχτηκε ότι ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά δεν θα βρίσκονται στην πρώτη έκδοση του λογισμικού, αλλά θα προστεθούν με την πάροδο του χρόνου.

PhoneArena