Όταν η Adobe παρουσίασε τη λειτουργία "Content-aware fill" στο Photoshop, άφησε πολλά στόματα ανοιχτά με πολλούς να παρομοιάζουν τη δυνατότητα αυτή με «μαγεία».

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο αυτό, ο χρήστης κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μπορέσει να γεμίσει πειστικά την περιοχή μιας εικόνας μετά από αφαίρεση ενός κομματιού της, σαν αυτό να μην υπήρχε ποτέ εκεί. Αν και σε γενικές γραμμές η λειτουργία κάνει τη δουλειά της, δε λείπουν περιπτώσεις όπου αποτυγχάνει και μάλιστα εξίσου εντυπωσιακά.

Με ένα νέο teaser video, η Adobe ανακοίνωσε ότι σε επερχόμενη αναβάθμιση του Photoshop CC μέσα στη χρονιά, η σχετική λειτουργία θα γίνει πολύ πιο δυνατή, διαθέτοντας περισσότερες ρυθμίσεις έτσι ώστε επιτευχθεί ο τελικός στόχος. Η σημαντικότερη από αυτές είναι η δυνατότητα επιλογής ενός μέρους της φωτογραφίας την οποία θα ορίσει ο χρήστης προκειμένου το Photoshop να χρησιμοποιήσει αυτή ως δείγμα για να καλύψει το μέρος που αφαιρέθηκε, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι ιδανικό.

Ο ανανεωμένος αλγόριθμος επιτρέπει ακόμα την περιστροφή και την μεγέθυνση του πρόσθετου στοιχείου, ακόμα και τον αντικατοπτρισμό προκειμένου να υπάρχει το ιδανικό γέμισμα της περιοχής. Τέλος το Photoshop θα δίνει τη δυνατότητα το νέο περιεχόμενο να διαθέτει το δικό του layer προκειμένου ο χρήστης να μπορέσει να κάνει καλύτερα την επεξεργασία της εικόνας.

Το νέο Content-aware εργαλείο έρχεται σύντομα στο Photoshop και θα είναι διαθέσιμο αυτόματα στους συνδρομητές της cloud υπηρεσίας Creative Cloud της Adobe.

content_header.jpg.c5de118b6063654d81773c9bf597fd20.jpg

TechCrunch

  • Like 6