Αρκετά ενδιαφέρον θα είναι το 2019 για την Adobe αφού η γνωστή εταιρεία λογισμικού ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την πλήρη έκδοση του Photoshop στο iPad.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Bloomberg, η Adobe εργάζεται τα τελευταία χρόνια στη μετατροπή των εφαρμογών της σε cross-platform έτσι ώστε αυτές να μπορούν να τρέξουν σε οποιαδήποτε συσκευή με σχεδόν όλες τους τις δυνατότητες. Τη «συνταγή» αυτή ακολουθούν ολοένα και περισσότερες εταιρείες αφού η εξοικονόμηση πόρων είναι τεράστια ενώ ο τελικός χρήστης μπορεί να έχει την ίδια εμπειρία της εφαρμογής σε διαφορετικού τύπου συσκευών αλλά και λειτουργικών συστημάτων όπως Windows, Mac, iOS και Android.

Το πλήρες Photoshop για το iPad θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα κάπου μέσα στο 2019 όμως μια πρώτη ιδέα για την ποιότητα της εφαρμογής θα πάρουμε τον προσεχή Οκτώβριο στο συνέδριο Max που διοργανώνει κάθε χρόνο η Αdobe. Όπως αναφέρει το Bloomberg, το Photoshop δεν θα είναι η μόνη εφαρμογή η οποία θα μετατραπεί σε cross-platform ερχόμενη στο iPad αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Σε κάθε περίπτωση η δυσκολία μεταφοράς στο iPad μιας τόσο εξελιγμένης desktop εφαρμογής είναι σίγουρα μεγάλη και επιτυχημένη μεταφορά της θα σημαίνει πολλά. Το 2012 η Adobe άλλαξε εντελώς τον τρόπο διάθεσης του δημοφιλούς λογισμικού της το οποίο απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες που ασχολούνται με το σχεδιασμό και την επεξεργασία βίντεο, μεταφέροντας το στο Cloud με την ονομασία Creative Cloud και με μηνιαία ή ετήσια συνδρομή. H κίνηση αυτή έχει αποδειχτεί χρυσοφόρα για την εταιρεία αφού η τιμή της μετοχής της από τότε έχει σημειώσει αύξηση 700%

Bloomberg

  • Like 1