Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις σημαντικότερες φωτογραφικές καινοτομίες των Google Pixel, εργάζεται πλέον για λογαριασμό της Adobe εστιάζοντας -που αλλού- στη φωτογραφία.

O Marc Levoy ήταν εκ των επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης των Google Pixel και συγκεκριμένα το “μυαλό” πίσω από την κάμερά του και ο κύριος υπεύθυνος για τις εντυπωσιακές επιδόσεις του στη φωτογραφία. Αποχώρησε από τις τάξεις της Google τον Μάρτιο και έπειτα από λίγους μήνες ξεκούρασης, επέστρεψε και πάλι στην ενεργό δράση, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Adobe. Όσον αφορά στο αντικείμενο της εργασίας του, το Engadget αναφέρει:

Σε email της, η δημιουργός του Photoshop ανέφερε πως ο Levoy “θα τεθεί επικεφαλής εταιρικών πρωτοβουλιών που θα εστιάζουν στην υπολογιστική φωτογραφία και νέα προϊόντα που θα περιστρέφονται γύρω από το κόνσεπτ μίας ενιαίας εφαρμογής κάμερας”.

Περαιτέρω λεπτομέρειες για τη θέση του Levoy δεν αποκαλύφθηκαν, όμως είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι ομάδες ανάπτυξης των Adobe Research, Photoshop Camera, Sensei και Digital Imaging αναφέρονται ήδη σε εκείνον. Αν μάλιστα λάβουμε ως δεδομένα τα όσα αναφέρει το Engadget, τότε είναι αρκετά πιθανό η Adobe να ετοιμάζει camera app προκειμένου να το λανσάρει εν ευθέτω χρόνω σε iOS και Android.

Θυμίζουμε ότι ο Levoy έκανε… πράγματα και θαύματα με τα Pixel (ιδίως τα Pixel 2 και 3) σε ό,τι αφορά τη φωτογραφία. Οι συσκευές της Google, αν και διέθεταν μία κάμερα, ήταν σε θέση να κοντράρουν και να επιβληθούν συσκευών με περισσότερους φακούς, κάτι που πιστώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στη δουλειά του Levoy και της ομάδας του.

  • Like 3