Η Adobe είναι το επόμενο θύμα των hackers αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ένας από τους servers της εταιρείας παραβιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Αν και είναι σε εξέλιξη η έρευνα των αρχών και της εταιρείας για την παραβίαση ασφάλειας, η Adobe έδωσε τις πρώτες πληροφορίες γύρω από την επίθεση των hackers. Στην ανακοίνωση της η Adobe αναφέρει ότι υπήρξε παράνομη πρόσβαση σε κωδικοποιημένα δεδομένα 2.9 εκατομμυρίων πελατών της, ενώ πιστεύει ότι δεν υπήρξε κάποια υποκλοπή αριθμών πιστωτικών καρτών.

 

Πάντως η Adobe δε δίνει περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο κωδικοποίησης των δεδομένων τα οποία υπεκλάπησαν ενώ όπως φαίνεται οι hackers μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση και στον πηγαίο κώδικα τριών προϊόντων της Adobe, το Acrobat, ColdFusion και ColdFusion Builder. Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται να ενισχύσει νωρίτερη αναφορά εταιρείας ασφαλείας η οποία εντόπισε τουλάχιστον 40 GB από τον πηγαίο κώδικα προγραμμάτων της Adobe σε ιδιωτικό server από ομάδα hackers.

 

adobeCFsourceimage.png

 

Η έρευνα συνεχίζεται ενώ η Adobe αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε διάφορες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

 

Link.png Site: http://blogs.adobe.com/conversations/2013/10/important-customer-security-announcement.html[/url]']Adobe