Η Adobe σχεδιάζει τη δημιουργία "χρονομηχανής" διαδικτυακού περιεχομένου, που αν κρίνουμε από το βίντεο που την παρουσιάζει, είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα και κάνει τη γνωστή Wayback Machine να μοιάζει ξεπερασμένη.

 

Ο λόγος για το Zoetrope, που σκοπό έχει να προσφέρει στον χρήστη προηγμένες δυνατότητες στο να ελέγχει και να αναλύει όχι μόνο τις αλλαγές που παρουσιάζει στο σύνολό του ένα website με την πάροδο του χρόνου, αλλά και να εστιάζει σε συγκεκριμένες περιοχές του και να συγκρίνει τις αλλαγές αυτές ακόμη και ανάμεσα σε διαφορετικά websites.

 

Για παράδειγμα, μπορεί κανείς με πολύ εύκολο τρόπο να συγκρίνει τις τιμές ενός συγκεκριμένου προϊόντος τον τελευταίο μήνα, όπως αυτές εμφανίζονται σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

 

Σε άλλο παράδειγμα, μπορεί να δει τις διακυμάνσεις που παρουσιάζει η κίνηση σε έναν συγκεκριμένο δρόμο (όπως παρουσιάζονται σε ένα website) και να τη συγκρίνει με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο (όπως παρουσιάζονται σε κάποιο άλλο site).

 

Το όλο εγχείρημα βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και το προϊόν δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο για download, το demo video που το παρουσιάζει όμως είναι εντυπωσιακό και σίγουρα πολλά υποσχόμενο.

 

Video Video: Zoetrope - Demo video

Source.png Πηγή: Back-Button to the Future (Technology Review)