Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του Firefox OS, του νέου λειτουργικού συστήματος της Mozilla για φορητές συσκευές βασισμένο σε HTML 5, η εταιρεία ανακοίνωσε τις πρώτες συσκευές που θα διατεθούν για δοκιμές.

Πρόκειται για τα Keon και Peak smartphones, τα οποία κατασκευάζονται από την Geeksphone και την Telefonica. Σίγουρα δεν πρόκειται για τελικά προϊόντα, αλλά μπορούν να παρέχουν στους προγραμματιστές ένα κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους για το συγκεκριμένο λογισμικό.

 

Το Keon ενσωματώνει επεξεργαστή Snapdragon S1 χρονισμένο στο 1GHz, 4GB ROM και 512ΜΒ RAM, 3.5” ιντσών οθόνη τεχνολογίας HVGA, 3MP φωτογραφική μηχανή, υποστήριξη MicroSD και μπαταρία 1580mAh. Υποστηρίζει 2G και 3G δίκτυα, και όπως αναφέρεται και πιο πάνω απευθύνεται κυρίως σε προγραμματιστές και για το λόγο αυτό τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι περιορισμένα.

 

Το Peak θα έχει καλύτερες επιδόσεις καθώς ο επεξεργαστής του είναι ο Snapdragon S4 χρονισμένος στο 1.2GHz, η οθόνη είναι 4.3” ιντσών qHD IPS, φωτογραφική μηχανή 8MP, 4GB ROM, 512MB μνήμη RAM και μπαταρία 1800mAh.

 

Η Mozilla είχε ανακοινώσει το FirefoxOS στις αρχές του 2012 με την υποστήριξη πολλών μεγάλων παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα πλήρες “ανοιχτό” οικοσύστημα βασισμένο στο HTML 5 με τις πρώτες συσκευές να έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν για όλους το 2013, αρχικά στη Βραζιλία.

 

fd5328c3af1eb50b4ed4956.png

 

Το FirefoxOS θα κατασκευαστεί με βάση το Boot to Gecko project της Mozilla, το οποίο επιτρέπει της HTML5 εφαρμογές να αποκτούν πρόσβαση στα ενδότερα ενός τηλεφώνου όπως για παράδειγμα η φωτογραφική μηχανή κλπ. Η ανακοίνωση των δύο συσκευών για προγραμματιστές θα βοηθήσει στην ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος και στην προσπάθεια του οργανισμού να κάνει το mobile web περισσότερο προσιτό σε όλους.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/mobile/2013/01/22/mozilla-announces-its-first-firefox-os-developer-preview-phone-hint-its-orange/[/url]']thenextweb.com