H Mozilla προσέλαβε δύο νέους προγραμματιστές, σχεδιάζοντας την κυκλοφορία του νέου mobile Firefox, σε ένα χρόνο περίπου από τώρα.

 

Ο αντιπρόεδρος της Mozilla, Mike Schroepfer, δήλωσε ότι πλέον ο κόσμος έχει ανάγκη από μία ολοκληρωμένη λύση για την πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσα από την οθόνη του κινητού τηλεφώνου. Δεν έδωσε όμως συγκεκριμένες ημερομηνίες μίας και ο σχεδιασμός είναι ακόμα στο αρχικό στάδιο, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί σε ποια τηλέφωνα θα μπορεί να εγκατασταθεί.

 

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά από την σχετικά πρόσφατη κυκλοφορία της νέας έκδοσης του Minimo, ενός browser της Mozilla για Windows Mobile συσκευές. Λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του Minimo ο υπεύθυνος σχεδιασμού του δήλωσε πως δεν πρόκειται να ξοδέψει περισσότερο χρόνο για το συγκεκριμένο project ενώ πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχουν πλάνα για νεότερη έκδοση.

 

Φαίνεται λοιπόν ότι η Mozilla θα συγκεντρωθεί αποκλειστικά στην δημιουργία ενός εξολοκλήρου καινούργιου προϊόντος αφού ο Minimo δεν έτυχε της ευρείας αποδοχής που είχε ο κλασσικός πλέον browser για υπολογιστές της Mozilla, ο Firefox.

 

Source.png Πηγή: PC World