Η εταιρεία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σημαντική μείωση του εργατικού δυναμικού της, αναπροσαρμόζοντας τους στόχους της.

Σκούρα τα πράγματα στη Mozilla η οποία ανακοίνωσε απολύσεις -για δεύτερη φορά φέτος. Συγκεκριμένα, περί τους 250 ανθρώπους θα αποτελέσουν παρελθόν από τις τάξεις της εταιρείας, αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στο 1/4 του συνολικού της δυναμικού. Οι κινήσεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ταϊπέι, με τους εναπομείναντες εργαζομένους να φτάνουν πλέον τους 750. Τον Ιανουάριο η Mozilla είχε απολύσει ακόμα 70 υπαλλήλους της.

Παράλληλα, η Mozilla προχώρησε σε επαναπροσδιορισμό των στόχων και των προτεραιοτήτων της, έτσι ώστε να επανέλθει και πάλι στην επιθυμητή κατάσταση. Ως εκ τούτου, η εταιρεία προτίθεται να εστιάσει στη διατήρηση και την ενίσχυση της κοινότητάς της, τη δημιουργία νέων προϊόντων που οι χρήστες θα επιθυμούν και θα χρησιμοποιούν καθώς επίσης και την ανάδειξη νέων καναλιών τζίρου. Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές, η διευθύνων σύμβουλος της Mozilla, Mitchell Baker εξήγησε σε email της, σύμφωνα με το TechCrunch:

Ίσως να θυμάστε ότι προσδοκούσαμε τζίρο από τα νέα συνδρομητικά μας προϊόντα το 2019 και το 2020, καθώς επίσης και από πηγές εκτός των αναζητήσεων. Κάτι τέτοιο δε συνέβη. Το περυσινό μας πλάνο υποτίμησε τον χρόνο που θα χρειαζόμασταν για να δημιουργήσουμε και να λανσάρουμε νέα προϊόντα. Δεδομένων των όσων μάθαμε το 2019 για τον ρυθμό της καινοτομίας, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε μία πιο συντηρητική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τον τζίρο μας για το 2020.

Στο μήνυμά της, η Baker ανέφερε ότι το πλάνο που είχε εκπονηθεί προ Covid-19 δεν ανταποκρινόταν έτσι κι αλλιώς στα νέα δεδομένα, ενώ εγγυήθηκε πως όσοι αποχωρήσουν από την εταιρεία, θα λάβουν γενναιόδωρα πακέτα και επιπρόσθετη υποστήριξη.

  • Confused 1
  • Sad 11