Η Foxconn και η Mozilla την προηγούμενη Δευτέρα ανακοίνωσαν τα σχέδιά στρατηγικής συνεργασίας, σύμφωνα με τα οποία ο γνωστός κατασκευαστής με έδρα την Κίνα, θα κατασκευάζει πλέον όχι μόνο firefox smartphones, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί αλλά και tablets.

Με το να περιλαμβάνει το λογισμικό στις συσκευές της, η Foxconn θα εδραιώσει περαιτέρω την θέση της, θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστική και θα καταστεί ικανή να παρέχει αξιόλογα προϊόντα σε κατασκευαστές οι οποίοι θα θελήσουν να τοποθετήσουν το brand τους στο hardware.

 

Πιστεύουμε ότι η ενσωμάτωση του συγκεκριμένου λογισμικού στην ανάπτυξη του υλικού, θα προσφέρει πολλά οφέλη στους πελάτες μας και στους τελικούς καταναλωτές. Το Firefox OS της Mozilla, βασίζεται στην HTML5 αλλά και σε open-web τεχνολογίες. Η όλη ιδέα ταιριάζει απολύτως με τις στρατηγικές της εταιρείας μας, ανέφερε σε δήλωσή του ο Young Liu, υψηλόβαθμο στέλεχος της Foxconn.

 

Από την συνεργασία αυτή θα επωφεληθεί και η Mozilla, η οποία θα βοηθηθεί ιδιαιτέρως στην προσπάθεια διάδοσης του Firefox OS. Μένει να αποδειχθεί σε ποιο βαθμό θα μπορέσει το συγκεκριμένο mobile OS να ανταγωνιστεί αρκετά δημοφιλή οικοσυστήματα, όπως του Android, το οποίο κάνει την εμφάνισή του ιδιαίτερα σε οικονομικά smartphones.

 

Link.png Site: http://news.cnet.com/8301-1035_3-57587492-94/foxconn-taking-firefox-os-to-tablets-not-just-phones/[/url]']cnet.com