Χαρακτηρίζοντας το Safari για το iPad ως « μια άθλια εμπειρία», η Mozilla ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την δική της πρόταση browsing για το δημοφιλές tablet της Apple.

Η σχέση του ιδρύματος Mozilla με το iOS είναι περιορισμένη εξαιτίας των περιορισμών που θέτει η Apple, με τη Mozilla να προχωράει πριν 1.5 χρόνο περίπου στην κυκλοφορία της εφαρμογής Firefox Home η οποία αν και δεν είναι browser δίνει πρόσβαση στο ιστορικό, τα ανοιχτά tabs που έχετε στη desktop έκδοση του Firefox αλλά και στα bookmarks.

 

Τα σχέδια της Mozilla για το iPad έγιναν γνωστά σε πρόσφατη παρουσίαση του ιδρύματος για το σχεδιασμό προϊόντων όπου έγινε αναφορά μέσα από slides για ένα νέο browser με την (ίσως προσωρινή) ονομασία Junior ο οποίος φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει την πλοήγηση σε ιστοσελίδες μέσα από το iPad και να κάνει την όλη εμπειρία πιο ευχάριστη.

 

Στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο Junior είναι η πλοήγηση στο πλήρη μέγεθος οθόνης με το πληκτρολόγιο, τη μπάρα διεύθυνσης και τα ανοιχτά tabs να εμφανίζονται με το πάτημα ενός από τα 2 διαθέσιμα πλήκτρα στην επιφάνεια της εφαρμογής. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, η Mozilla προσθέτει τη δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών λογαριασμών έτσι ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση σε πολλά άτομα από την ίδια συσκευή όπου ο καθένας θα έχει στη διάθεση του τo δικό του ιστορικό ιστοσελίδων που έχει επισκεφθεί αλλά και τα bookmarks του.

 

Η ανάπτυξη του Junior browser όπως αναφέρει η Mozilla έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό αλλά η επίσημη κυκλοφορία του δεν αναμένεται σύντομα.

 

 

 

[link=air.mozilla.org]https://air.mozilla.org/product-design-at-mozilla/']air.mozilla.org