Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Mozilla, που βρίσκεται πίσω από τον γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλή web browser αποκάλυψε ότι δεν εξαρτάται πια από τον γίγαντα της αναζήτησης Google για τα έσοδα του, τονίζοντας πως περιμένει να αυξηθούν ακόμα περισσότερο από τις μελλοντικές συμφωνίες που θα επιχειρήσει στον τομέα της αναζήτησης.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα τελευταία χρόνια, η βασική πηγή εσόδων του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mozilla ήταν η Google, αφού η τελευταία πλήρωνε τον Mozilla για να αποτελεί την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του Firefox.

 

Από την συμφωνία –η οποία απέφερε στον Mozilla σχεδόν $330 εκατομμύρια μόνο για το 2014- τερματίστηκε την περασμένη χρονιά, όταν ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έφτασε σε μία παρόμοιου μεγέθους συμφωνία με την εταιρεία Yahoo. Βεβαίως, ο Mozilla έχει συμφωνήσει και με άλλες εταιρείες σε τοπικό επίπεδο, όπως με την εταιρεία Baidu στην Κίνα και με την εταιρεία Yandex στην Ρωσία.

 

Από το 2015 και μετά, ο οργανισμός Mozilla διατηρεί αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε από το καλό στο καλύτερο. “Ανυπομονούμε να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα μας την νέα χρονιά” λέει ο CFO, Jim Cook. “Το 2015 θα δείξει ένα ιστορικό επιδόσεων από πραγματικά ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα”. Όσο για την Google, παραμένει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον Firefox για την Ευρωπαϊκή αγορά αλλά η συμφωνία δεν αποφέρει χρήματα στον Mozilla για την ώρα. “Δεν υπάρχει κάποια εμπορική συμφωνία με την Google σε αυτό το στάδιο” είπε η Denelle Dixon-Thayer, Chief Business & Legal Officer του Mozilla.

 

Link.png Site: GSMArena