Η ομάδα ανάπτυξης της δημοφιλούς σουίτας γραφείου LibreOffice κυκλοφόρησε σήμερα τη νεότερη έκδοσή της, η οποία είναι η 4 και είναι διαθέσιμη για όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες.

Στη νέα έκδοση υπάρχει υποστήριξη με διάφορα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου αλλά και εγγράφων, όπως τα Alfresco, IBM FileNet P8, Microsoft Sharepoint 2010, Nuxeo, OpenText, SAP NetWeaver Cloud Service και άλλα μέσω του προτύπου CMIS. Υπάρχει επίσης καλύτερη διαλειτουργικότητα με τους τύπους αρχείων DOCX και RTF όπως για παράδειγμα η δυνατότητα προσθήκης σχολίων και η επισύναψή τους στο κείμενο.

 

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν έγγραφα του Microsoft Publisher, ενώ έχουν επιπλέον βελτιωθεί τα φίλτρα του Visio για καλύτερη υποστήριξη με την έκδοση 2013. Υπάρχουν βελτιώσεις και στο γραφικό περιβάλλον όπως η ενοποίηση με το περιβάλλον Unity αλλά και η υποστήριξη θεμάτων Personas του Firefox. Στα αρχεία κειμένου μπορεί κανείς να έχει διαφορετική κεφαλίδα και υποσέλιδο στην πρώτη σελίδα, χωρίς να χρειάζεται να εφαρμοστεί ξεχωριστό στυλ σελίδας.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το LibreOffice 4 για το λειτουργικό σας σύστημα κάνοντας κλικ εδώ, ενώ στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τον πλήρη κατάλογο των αλλαγών.

 

Link.png Site: http://www.libreoffice.org/download/4-0-new-features-and-fixes/[/url]']LibreOffice 4.0