“Εμπάργκο” στη χρήση software της Kaspersky Lab από ομοσπονδιακές κρατικές υπηρεσίες, επέβαλε η αμερικανική Γερουσία με απόφαση που υπερψήφισε τη Δευτέρα.

Η απαγόρευση αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στη δραστηριοποίηση της Kaspersky στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ βασίζεται κι αυτή σε υποψίες για τον ρόλο που μπορεί να παίζει η εταιρεία ως “δούρειος ίππος” του Κρεμλίνου.

 

Η απόφαση ελήφθη με την υπερψήφιση σχετικής τροπολογίας, η οποία περιλαμβανόταν στον ετήσιο προϋπολογισμό αμυντικών δαπανών. Ουσιαστικά κωδικοποιεί και επεκτείνει την αντίστοιχη απαγόρευση που επέβαλε την περασμένη εβδομάδα για το software της Kaspersky η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω ντερεκτίβας από το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας.

 

Η προσπάθεια ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 έχει αυξήσει την επιφυλακτικότητα των αμερικανικών αρχών, ενισχύοντας τους φόβους για τις δυνατότητες κυβερνοκατασκοπίας που διαθέτει το Κρεμλίνο.

 

Πάντως, η εταιρεία έχει ήδη αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς και κάθε είδους εμπλοκή σε ανάλογες επιχειρήσεις.

 

Link.png Site: Reuters