Η Kaspersky Lab, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής λύσεων ασφάλειας υπολογιστών στον κόσμο, αποκάλυψε ότι ακόμα και τα ίδια της συστήματα, παραβιάστηκαν πρόσφατα από hackers.

Σύμφωνα με την Kaspersky, η επίθεση έγινε πραγματικότητα με τη χρήση 3 μεθόδων οι οποίες δεν ήταν γνωστές από πριν και με σκοπό την εύρεση πληροφοριών γύρω από νέες τεχνολογίες της εταιρείας. Οι hackers όπως αναφέρει η εταιρεία, μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε μερικά αρχεία, όμως τα δεδομένα στα οποία απέκτησαν πρόσβαση με κανένα τρόπο δεν μπορούν να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία της Kaspersky.

 

Σε δηλώσεις του ο ιδρυτής της εταιρείας, ο Eugene Kasperksy, ανέφερε ότι η κατασκοπία εταιρειών προστασίας λύσεων ασφάλειας αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη τάση «με τον μοναδικό τρόπο να προστατευθεί ο κόσμος είναι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου αλλά και οι εταιρείες παροχής λύσεων ασφάλειας να καταπολεμήσουν παρόμοιες επιθέσεις δημόσια.

 

Η επίθεση στα συστήματα της Kaspsersky ανακαλύφθηκε στις αρχές της άνοιξης και έχει χαρακτηριστεί έκτοτε ως «μία από τις πιο εξελιγμένες εκστρατείες που έχει δει η εταιρεία. Το malware δεν γράφει ούτε κάνει κάποια παρέμβαση στα αρχεία του υπολογιστή, αντιθέτων παραμένει στη μνήμη των υπολογιστών κάνοντας το έτσι δύσκολο στον εντοπισμό. Για την επίθεση, η Kaspersky πιστεύει ότι οι hackers προχώρησαν στο "σπάσιμο" του Microsoft Software Installer κάνοντας χρήση τριών zero-day exploits, κάτι που αποτελεί έκπληξη.

 

Πάντως ο ιδρυτής της Kaspserksy δηλώνει σίγουρος ότι οι πελάτες και οι συνεργάτες της εταιρείας του παραμένουν ασφαλείς.

 

Link.png Site: BBC