Η Kaspersky ανακοίνωσε μία “πρωτοβουλία ενδελεχούς διαφάνειας”, όπως ονόμασε η ίδια το σχέδιό της, σε μία προσπάθεια της ρωσικής εταιρείας λογισμικού κυβερνοασφάλειας να αποκρούσει τις υποψίες διείσδυσης των ρωσικών αρχών στο λογισμικό της, ώστε να το αξιοποιήσουν για την παρακολούθηση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Σε ένα post στο website της, η εταιρεία δημοσίευσε ένα πλάνο τεσσάρων κινήσεων για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών της, αναφέροντας πως θα υποβάλλει τον πηγαίο κώδικά της σε ανεξάρτητο έλεγχο, ξεκινώντας απο το πρώτο τρίμηνο του 2018. Αν και δεν διευκρίνισε ποιος θα κάνει τον έλεγχο, σημείωσε πως θα γίνει από μία “αρχή με διεθνή αναγνώριση”.

 

Παράλληλα, ανακοίνωσε τον ανεξάρτητο έλεγχο των εσωτερικών της διαδικασιών - με σκοπό την επιβεβαίωση της “ακεραιότητας των λύσεων και των διαδικασιών μας”. Επίσης, συμπλήρωσε πως θα εγκαταστήσει τρία “κέντρα διαφάνειας” μακριά από την έδρα της μέσα στα επόμενα τρία χρόνια – ώστε πελάτες, κρατικοί φορείς και οργανώσεις να μπορούν να ελέγχουν τον πηγαίο κώδικα και τους κανόνες ανίχνευσης απειλών”.

 

Όπως πρόσθεσε, το πρώτο κέντρο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει μέσα στο 2018, ενώ όλα το 2020. Όσον αφορά την τοποθεσία τους, αναφέρει πως θα βρίσκονται στην Ασία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

 

Link.png Site: Τechcrunch