Η BMW επιβεβαίωσε ότι όσοι οδηγοί επιθυμούν να χρησιμοποιούν το CarPlay της Apple στα μοντέλα 2019 της εταιρείας ή νεότερα είναι απαραίτητο να πληρώνουν ετήσια συνδρομή.

Ο πρώτος χρόνος χρήσης είναι δωρεάν, ωστόσο όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία, που επιτρέπει στους οδηγούς να συγχρονίζουν το iPhone τους με το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου τους θα πληρώνουν σε ετήσια βάση $80. Η εταιρεία προσφέρει επίσης την δυνατότητα στους οδηγούς των νέων μοντέλων των αυτοκινήτων της να προχωρήσουν σε αγορά  συνδρομής εφ' όρου ζωής έναντι $300. Οπότε αν οι οδηγοί έχουν σκοπό να «αλλάξουν» το όχημα τους μετά από δύο ή τρία χρόνια, συμφέρει να αποκτήσουν την ετήσια συνδρομή.

Η BMW είχε ανακοινώσει τα σχέδια της για την υϊοθέτηση του συνδρομητικού μοντέλου πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο, όταν αρκετοί άλλοι κατασκευαστές –αρκετά φθηνότερων αυτοκινήτων όπως η Kia- προσφέρουν το Apple CarPlay στον στάνταρντ εξοπλισμό αρκετών μοντέλων τους χωρίς συνδρομές ή άλλες χρεώσεις.

Η BMW ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο μοντέλο χρέωσης της επιτρέπει να διατηρήσει χαμηλότερη την τιμή των οχημάτων της. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, όσοι σκέφτονται να επενδύσουν σε ένα μοντέλο της BMW δεν θα δώσουν σημασία στα επιπλέον $300. Από την άλλη, αν η εταιρεία ενσωμάτωνε το πρόσθετο κόστος στις τιμές των αυτοκινήτων της, το πιθανότερο είναι να μην μαθαίναμε οτιδήποτε.

Engadget