H BMW Motorrad αποκάλυψε πρόσφατα στην εκδήλωση NextGen, στο Μόναχο, στην Γερμανία, το κόνσεπτ μίας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας με την ονομασία Vision DC Roadster.

Η εταιρεία με το Vision DC Roadster τοποθέτησε στην θέση του εμβληματικού δικύλινδρου boxer κινητήρα, έναν μικρότερου μεγέθους ηλεκτροκινητήρα που συνδέεται απευθείας με τον άξονα μετάδοσης και μπαταρίες. Επίσης αντικατέστησε τα διάφορα στοιχεία του κινητήρα που εξείχαν με συστήματα ψύξης και δύο εντυπωσιακά «φτερά» με βεντιλατέρ που ανοίγουν ή «μαζεύονται» όταν η μοτοσικλέτα βρίσκεται σε στάση ή κινείται (χρησιμεύουν για την ψύξη των μπαταριών).

dims.gif.184857edb0dc10e8b6476e458abff95c.gif

Η φουτουριστική ηλεκτρική μοτοσικλέτα της BMW είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο (πλαίσιο) και ανθρακονήματα για να μειωθεί σημαντικά το βάρος της, ενώ τα φώτα LED αποτελούν εξέλιξη των προβολέων που βρίσκονται στις σημερινές μοτοσικλέτες της βαυαρικής εταιρείας.  

1399055815_VisionDCRoadster1.thumb.jpg.62664bd7cc5c8ed90f71ae2da8dab6c0.jpg

Η «γυμνή» μοτοσικλέτα της BMW διαθέτει μονόμπρατσο ψαλίδι, duolever πιρούνι και ένα μονό αμορτισέρ κεντρικά τοποθετημένο στο πίσω μέρος. Η εταιρεία, άφησε ανεκμετάλλευτο το χώρο από την απουσία του ρεζερβουάρ ή της εξάτμισης για τονίσει την «επιθετική» εμφάνιση της. Η μηχανή συνοδεύεται από εξοπλισμό για τον αναβάτη όπως μία στολή προστασίας με φωτισμό και διάφορα στοιχεία συνδεσιμότητας καθώς και ένα σακίδιο.

Engadget

 

 

 

  • Like 4