Η BMW ανακαλεί 83 οχήματα iX και i4 μετά από αναφορές περιστατικών με φωτιά που προκλήθηκε από την μπαταρία τους.

Σε ανακοίνωση της, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας της Οδικής Κυκλοφορίας (την οποία ανέφερε πρώτα το Autoblog) προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες ορισμένων οχημάτων iX xDrive 50, iX M60, i4 eDrive40 και i4 M50 να σταματήσουν να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους, να μην τα φορτίσουν ή να τα παρκάρουν στα γκαράζ και στους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης τους.

Αφού ερεύνησε για πρώτη φορά ένα περιστατικό που αφορούσε ένα όχημα i4 eDrive 2022 τον Απρίλιο, η BMW βρήκε ένα κατασκευαστικό ελάττωμα σε συγκεκριμένες μπαταρίες Samsung SDI, οι οποίες βρίσκονται στα  μοντέλα iX που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής μεταξύ 2 Δεκεμβρίου 2021 και 30 Ιουνίου 2022 καθώς και στα μοντέλα i4 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 22 Νοεμβρίου 2021 και 13 Ιουνίου 2022.

Η BMW έχει ήδη ενημερώσει τους αντιπροσώπους για την ανάκληση. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες στα οχήματα που επηρεάζονται χωρίς χρέωση. Η BMW επίσης έκανε γνωστό ότι δεν έχει πληροφόρηση για τυχόν ατυχήματα ή τραυματισμούς που μπορεί να προκλήθηκαν λόγω ελαττώματος της μπαταρίας. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που επηρεάζονται από την ανάκληση πρόκειται να λάβουν μία επιστολή ειδοποίησης ανάκλησης έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Αν είστε κάτοχος ενός οχήματος από τα παραπάνω, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία με το τμήμα υποστήριξης της BMW ή τον αντιπρόσωπο για περισσότερες πληροφορίες.

Για όσους ανησυχούν για μία πιθανή επανάληψη της κατάστασης που έζησαν οι ιδιοκτήτες του Chevrolet Bolt και την GM, αξίζει να σημειωθεί ότι η BMW προμηθεύεται μπαταρίες για τα iX και i4 EV της από δύο κατασκευαστές: την CATL και τη Samsung SDI. Αντίθετα, η GM προμηθευόταν τις μπαταρίες του Bolt μόνο από την LG Chem προτού ανακοινώσει την παγκόσμια ανάκληση του οχήματος το 2021.  

  • Sad 2