Την απαγόρευση δραστηριοποίησης της Uber σε όλη την Ιταλία, αποφάσισε την Παρασκευή δικαστήριο στη Ρώμη. Η απόφαση είναι εφέσιμη, ωστόσο δικαιώνει τις ιταλικές επαγγελματικές ενώσεις ταξί, οι οποίες είχαν καταθέσει αγωγή καταγγέλλοντας την Uber για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Μάλιστα, στην ετυμηγορία αναφέρεται πως η εταιρεία πρέπει μέσα σε 10 ημέρες να διακόψει τη λειτουργία στο ιταλικό έδαφος όλων των application της, όπως επίσης και την κάθε μορφής προώθησή τους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να καταβάλει ως πρόστιμο 10.000 ευρώ, για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.

 

Η αντίδραση της εταιρείας ήρθε με ανακοίνωση, όπως αναφέρει «σοκαρισμένη» από την απόφαση, την οποία θα εφεσιβάλει. «Χιλιάδες επαγγελματίες, αδειοδοτημένοι οδηγοί χρησιμοποιούν την εφαρμογή μας για να κερδίζουν χρήματα και να παρέχουν στους Ιταλούς αξιόπιστες μεταφορές, με το πάτημα ενός κουμπιού», προσθέτει.

 

Πριν από δύο χρόνια, δικαστήριο στο Μιλάνο είχε «μπλοκάρει» τη χρήση της εφαρμογής UberPop, η οποία σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο προήγαγε την παροχή υπηρεσιών ταξί από μη αδειοδοτημένους οδηγούς. Η ετυμηγορία παρέμεινε ίδια και με την εκδίκαση της έφεσης αργότερα στο Τορίνο.

 

Link.png Site: Guardian