Όταν σκεφτόμαστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συνήθως έρχονται στο μυαλό μας τα οχήματα της Tesla, ο Supercharger της ίδιας εταιρείας καθώς και σταθμούς φόρτισης εγκατεστημένους κατά μήκος οποιασδήποτε διαδρομής.

Η Audi ωστόσο έχει μία διαφορετική ιδέα για τη φόρτιση των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων της, δίνοντας ουσιαστικά νέο νόημα στην έννοια της “ηλιοροφής”. Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την ηλιακή ενέργεια για την φόρτιση των οχημάτων της, χρησιμοποιώντας ηλιακούς συλλέκτες στη θέση της πανοραμικής ηλιοροφής τους.

 

Η εταιρεία Alta Devices, που είναι θυγατρική της Hanergy, και η οποία κατασκευάζει λεπτούς, εύκαμπτους ηλιακούς συλλέκτες εργάζεται μαζί με την Audi για να φέρει την δύναμη του ήλιου στις ηλιοροφές των αυτοκινήτων. Η ανάπτυξη του πρωτότυπου πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

 

Η ενσωμάτωση ηλιακών κυψελών στην γυάλινη πανοραμική οροφή της Audi είναι μόνο το πρώτο βήμα υποστηρίζει η Alta Devices. Στο μέλλον, θα δούμε ολόκληρη την επιφάνεια της οροφής των αυτοκινήτων –ενδεχομένως και άλλα μέρη του αμαξώματος- να είναι καλυμμένη από κυψέλες, που μπορούν να τροφοδοτούν με ενέργεια μη ζωτικά συστήματα του αυτοκινήτου, όπως το σύστημα κλιματισμού ή το σύστημα θέρμανσης των καθισμάτων κ.ά.

 

Με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας για την τροφοδοσία τέτοιων μη-κρίσιμης σημασίας συστημάτων στο αυτοκίνητο, μπορεί να εξοικονομηθεί ενέργεια και επομένως θα έχουμε αύξηση της αυτονομίας των ηλεκτρικών οχημάτων. “Η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι εξαιρετικής σημασίας για τους πελάτες μας” δήλωσε ο Δρ. Bernd Martens της Audi. Μαζί με την Alta Devices και την Hanergy, σχεδιάζουμε να εγκαταστήσουμε καινοτόμο ηλιακή τεχνολογία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μας, η οποία θα επεκτείνει την εμβέλειά τους” συμπλήρωσε.

 

Link.png Site: Engadget