Ένας παίκτης που δεν περιμέναμε εισέρχεται στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, η εταιρεία Dyson, που κατασκευάζει κυρίως ηλεκτρικές σκούπες και σεσουάρ.

Η εταιρεία μάλιστα, ανακοίνωσε πρόσφατα πως ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στο δικό της ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα λανσαριστεί το 2020. Σε επιστολή στους εργαζομένους, ο ιδρυτής της εταιρείας James Dyson είπε ότι η κατασκευή ενός ηλεκτρικού οχήματος ήταν όνειρο του εδώ και αρκετό καιρό, ενώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι είχαν κυκλοφορήσει πολλές φήμες στο παρελθόν ότι η εταιρεία κατευθύνεται προς τη συγκεκριμένη αγορά.

 

Το όνειρο φαίνεται πως ξεκίνησε όταν η εταιρεία κατασκεύασε ένα ειδικό σύστημα για την εξάτμιση των αυτοκινήτων που είχε στόχο να μειώσει τις εκπομπές καυσαερίων. “Ήταν μεγάλη απογοήτευση για εμάς που κανείς εκείνη την εποχή δεν ενδιαφέρθηκε για να εγκαταστήσει το σύστημα συλλογής καυσαερίων μας και έτσι σταματήσαμε να εργαζόμαστε πάνω στο εγχείρημα” δήλωσε ο James Dyson.

 

“Αυτή τη στιγμή, επιτέλους έχουμε τη δυνατότητα να συνδυάσουμε όλες τις τεχνολογίες μας σε ένα ενιαία προϊόν. Αντί να φιλτράρουμε τα καυσαέρια στην εξάτμιση, σήμερα έχουμε την ικανότητα να λύσουμε το πρόβλημα εν τη γενέσει του. Οπότε ήθελα να το ακούσετε απευθείας από εμένα: η Dyson ξεκίνησε να εργάζεται πάνω σε ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρίες, που πρόκειται να λανσαριστεί μέχρι το 2020.

 

Η Dyson έχει μέχρι στιγμής επιστρατεύσει 400 άτομα για να εργαστούν πάνω στο εγχείρημα των $2,6 δισεκατομμυρίων (η μισή επένδυση πάνω στο ίδιο το όχημα, και η άλλη μισή στην εξέλιξη μπαταριών στερεάς κατάστασης), μεταξύ των οποίων βρίσκονται μηχανικοί που έχουν εργαστεί σε αυτοκινητοβιομηχανίες. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ίδιο το αυτοκίνητο ακόμα, αφού η εταιρεία κρατάει όλες τις λεπτομέρειες μυστικές.

 

“To εγχείρημα θα αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς από εδώ και πέρα και σε αυτό το διάστημα δεν θα κυκλοφορήσουμε καμία πληροφορία. Ο ανταγωνισμός για τη νέα τεχνολογία στην βιομηχανία της κατασκευής αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα έντονος και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διατηρήσουμε εμπιστευτικά τα χαρακτηριστικά του οχήματός μας” δήλωσε ο James Dyson. Η εταιρεία του, σύμφωνα με τη Telegraph πρόκειται να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό όχημα που θα διαφέρει από τα άλλα, με τον Dyson να δηλώνει: “Δεν έχει νόημα να κάνουμε κάτι που μοιάζει με ότι έχουν κάνει άλλοι. Θα πρέπει να περιμένετε για να δείτε, θα προσπαθήσουμε για κάτι ριζοσπαστικό”.


Link.png Site: Engadget