Στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Ιαπωνική εταιρεία Honda παρουσίασε το ηλεκτρικό Urban EV Concept. Αν και αποτέλεσμα προηγμένης τεχνολογίας, αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο όσους το είδαν από κοντά, είναι ο απροσδόκητα ρετρό σχεδιασμός.

Το Urban EV Concept είναι κοντύτερο του Honda Jazz με τον Ιάπωνα κατασκευαστή να ακολουθεί ένα ιδιαίτερα απλό, κλασικό αλλά και αρκετά ελκυστικό, τουλάχιστον στα δικά μας μάτια, σχεδιασμό με μεγάλες επιφάνειες αλλά και πολύ, γυαλί περιμετρικά για να μας θυμίσει, όπως λέει και το Top Gear τις παλιές καλές μέρες, όταν αρκετά οχήματα προσέφεραν εξαιρετική ορατότητα και δεν είχαν στον εξοπλισμό τους δέκα κάμερες για το παρκάρισμα. To design θυμίζει κάτι από… Mini, αλλά ενδεχομένως έχει και κάτι από παλαιότερα Autobianchi Abarth ή Fiat Abarth όπως το 595 ή το 600D.

 

Χάρη στον όμορφο, οικείο, κλασικό σχεδιασμό, το αυτοκίνητο της Honda ξεφεύγει από τα γνωστά αεροδυναμικά και φουτουριστικά σχέδια και αποφεύγει designs όπως των Hyundai Ioniq, Chevy Volt, Nissan Leaf ή ακόμα και την ίδια σειρά της Honda, Clarity.

 

Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πίσω, σαν να πρόκειται για Rolls-Royce, αλλά υποθέτουμε ότι είναι ένα από τα χαρακτηριστικά –και ελπίζουμε να είναι πολύ λίγα- που δεν θα φτάσουν μέχρι και το μοντέλο παραγωγής. Πράγματι, η Honda πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα μοντέλο που θα βασίζεται στο συγκεκριμένο concept το 2019.

 

Η Ιαπωνική εταιρεία δυστυχώς δεν ανακοίνωσε το παραμικρό για τα μηχανικά μέρη του Urban EV Concept ωστόσο το πιθανότερο είναι σύμφωνα με το Top Gear να βασίζεται σε ένα εμπροσθοκίνητο setup των 100bhp περίπου που θα προσφέρει αυτονομία ελπίζουμε κοντά στα 320 χιλιόμετρα του Nissan Leaf.

 

gallery_286955_4220_150214.jpg

 

Link.png Site: Engadget
Link.png Site: Top Gear