Η Tesla επιβεβαίωσε ότι θα εξαγοράσει την SolarCity έναντι $2,6 δισεκατομμυρίων, μία συμφωνία που ουσιαστικά βάζει τις δύο εταιρείες κάτω από την στέγη μίας μοναδικής πράσινης εταιρείας.

Η νέα επιχείρηση έχει στόχο να προσφέρει στους πελάτες της μία “λύση καθαρής ενέργειας end-to-end”, όπως για παράδειγμα θα πουλάει ηλιακά πάνελ, μπαταρίες Powerwall για την αποθήκευση της ενέργειας καθώς και αυτοκίνητα που θα τροφοδοτούνται από αυτή την ενέργεια. Η λύση “end-to-end” αποτελεί μέρος του “Master Plan Part Deux” που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Elon Musk πριν από μερικές εβδομάδες.

 

Η SolarCity επίσης αποκάλυψε ότι πρόκειται σύντομα να παρουσιάσει τα σχέδια της για μία νέα “ενοποιημένη λύση συλλογής και αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας” καθώς και σε ένα προϊόν ηλιακής ενέργειας “που θα εστιάζει στις 5 εκατομμύρια νέες στέγες που εγκαθίστανται κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες”. Ο Elon Musk είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η συγχώνευση των δύο εταιρειών δεν πρόκειται να επηρεάσει τα σχέδια της Tesla για το επερχόμενο Model 3 και το Gigafactory. Αν και οι δύο εταιρείες πρόκειται σύντομα να ενωθούν, οι Tesla και SolarCity έχουν εργαστεί από κοινού πάνω σε διάφορα εγχειρήματα για αρκετά χρόνια, με την τελευταία να έχει ιδρυθεί από τα ξαδέλφια του Elon Musk, Lyndon Rive και Peter Rive, που είχαν τους ρόλους των CEO και Director αντίστοιχα. Ο Elon Musk παρόλα αυτά, είναι ο Πρόεδρος και ο μεγαλύτερος μέτοχος και των δύο εταιρειών.

 

Η SolarCity αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο έκανε γνωστό ότι εγκατέστησε περισσότερα φωτοβολταϊκά πάνελ από όσα είχε προβλέψει το προηγούμενο τρίμηνο (201 megawatts αντί 185 megawatts) αν και οι οικιακές εγκαταστάσεις μειώθηκαν ελαφρώς. Η εξαγορά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αφού πρέπει πρώτα να λήξει και τυπικά η προθεσμία (μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2016) για να υποβάλλουν προσφορές εξαγοράς άλλες εταιρείες.

 

Link.png Site: Engadget