Η Volkswagen ανακοίνωσε πως πρόκειται να κατασκευάσει μία έκδοση του γνωστού ηλεκτρικού concept της, I.D Buzz, που ελπίζει να λανσάρει στην αγορά μέχρι το 2022.

Το ηλεκτρικό όχημα I.D Buzz πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο ηλεκτρικό όχημα της Volkswagen, αποκαλύφθηκε στις αρχές της χρονιάς στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, και όπως είναι φανερό έχει βασιστεί στο κλασικό Volkswagen Type 2, που ανάλογα με τις επιλογές αμαξώματος ήταν γνωστό ως Transporter, Caravelle, Multivan, Kombi, T25, Vanagon ή Microbus και ανεπίσημα ως Bus και Camper και το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτο φορά το 1950. Το συγκεκριμένο όχημα βρισκόταν στην παραγωγή μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 στην Βραζιλία (εντωμεταξύ η έκδοση Transporter T3 σταμάτησε να κατασκευάζεται στην Νότιο Αφρική το 2003).

 

Το αυτοκίνητο παραγωγής, θα διαφέρει ελαφρώς εμφανισιακά από το concept I.D Buzz με το επίπεδο μπροστινό τμήμα, και όλες οι μπαταρίες του θα βρίσκονται εγκατεστημένες στο πάτωμα. Όσοι ενδιαφέρονται για πολλούς χώρους και παράλληλα νοσταλγούν την εμφάνιση του πρωτότυπου, με τον κινητήρα τοποθετημένο πίσω, Transporter ή Microbus, θα βρουν ιδιαίτερα ελκυστικό τον ηλεκτρικό διάδοχό του, που για την ώρα δεν έχει επίσημη ονομασία.

 

Όπως και με το πρωτότυπο, η Volkswagen πρόκειται να προσφέρει το νέο της όχημα σε διάφορους τύπους αμαξώματος (ακόμα και ως cargo van) ώστε το όχημα να προσελκύσει κυρίως επαγγελματίες, που επιθυμούν να μετακινούνται ακόμα και σε σημεία πόλεων όπου ενδεχομένως να απαγορευτεί η κυκλοφορία των βενζινοκίνητων ή όπου οι κανονισμοί για τις εκπομπές καυσαερίων καθιστούν τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης ασύμφορα στην λειτουργία τους.

 

Φυσικά, το νέο όχημα της Volkswagen πρόκειται να εκμεταλλευτεί τα πλέον σύγχρονα συστήματα και τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης.

 

 

Link.png Site: The Verge