H Aston Martin φαίνεται αποφασισμένη να επικοινωνήσει την ανάπτυξη της νέας Valkyrie σε επεισόδια, αφού μετά τον ήχο του κινητήρα την προηγούμενη εβδομάδα, πλέον δημοσιοποίησε και τα χαρακτηριστικά του. 

Κατασκευασμένος σε συνεργασία με την Cosworth, έναν Βρετανό κατασκευαστή με μεγάλη εμπειρία σε υλοποιήσεις μοτέρ υψηλών επιδόσεων, ο κινητήρας της Valkyrie είναι χωρητικότητας 6.5 λίτρων, δωδεκα-κύλινδρος, ατμοσφαιρικός, με κόφτη στις 11.100 στροφές ανά λεπτό, και μέγιστη ισχύς που ξεπερνάει τους 1000 ίππους. Αυτός θα είναι και ο πιο δυνατός ατμοσφαιρικός κινητήρας που θα έχει εφοδιάσει ποτέ αυτοκίνητο παραγωγής. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το παρακάτω βίντεο, ο ήχος του μοιάζει με αυτόν μονοθέσιου F1 από την δεκαετία του 90, αγνός και οξύς. 

Το μοντέλο Valkyrie αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Red Bull Racing, και εκτός από ήχο F1, φέρνει και ένα είδος συστήματος KERS (electric booster), τούνελ Venturi στο κάτω μέρος του αμαξώματος για καλύτερη αεροδυναμική επίδοση, και σασί (και μέρη) από κυμαινόμενης πυκνότητας ανθρακόνημα. Το αποτέλεσμα που συνθέτουν όλα τα παραπάνω είναι εκρηκτικό, με το downforce να είναι αντίστοιχο ενός LeMans Prototype, και τις πλευρικές δυνάμεις να μπορούν να φτάσουν τα 4.5G! 

Ειδική αναφορά γίνεται και στους διάφορους τρόπους με τους οποίους οι μηχανικοί της Aston Martin κατάφεραν να μειώσουν το βάρος του νέου μοντέλου. Οι ζάντες είναι από μέταλλο κράματος μαγνησίου, τα πιστόνια και διάφορα άλλα εσωτερικά στοιχεία του κινητήρα είναι τύπου F1 (όλος ο κινητήρας ζυγίζει 210 κιλά), τα φανάρια είναι 40% ελαφρύτερα σε σχέση με την επόμενη ελαφρύτερη υλοποίηση της εταιρίας, ενώ μέχρι και το σήμα έχει φτιαχτεί από ειδικό χαραγμένο αλουμίνιο πάχους 70 μικρόμετρων (λεπτότερο από ανθρώπινη τρίχα). Το συνολικό βάρος της Valkyrie είναι 1130 kg, άρα η αναλογία κιλών/ίππων είναι κοντά στο 1. 

Αυτό το μηχανολογικό και σχεδιαστικό αριστούργημα θα διατέθει σε μόλις 99 κομμάτια, ενώ η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων Ευρώ. Η Aston Martin θα κατασκευάσει επίσης και 24 Valkyrie καθαρά αγωνιστικού προσανατολισμού. 

aston-martin-valkyrie_07.thumb.jpg.3a65f3367dd0f89a1efda0ae7091ec97.jpg

aston-martin-valkyrie_10.thumb.jpg.9ca4a949ca6c581fbc3cab21d6f61bdd.jpg

EVO