Η Xiaomi θέλει να γίνει ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η Xiaomi ανακοίνωσε τα σχέδιά της για ηλεκτρικά οχήματα μόλις τον περασμένο Μάρτιο, αλλά έχει ήδη μεγάλες φιλοδοξίες. Σύμφωνα με το Reuters, ο οργανισμός οικονομικής ανάπτυξης της δημοτικής κυβέρνησης του Πεκίνου, Beijing E-Town, επιβεβαίωσε ότι η Xiaomi θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη, ικανό να παράγει έως και 300.000 οχήματα ετησίως. Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις και θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή το 2024.

Η εταιρεία θα δημιουργήσει επίσης στο Πεκίνο τα κεντρικά γραφεία του τμήματος EV αλλά και τα τμήματα έρευνας και πωλήσεων. Η Xiaomi σχεδιάζει ήδη να χρησιμοποιήσει τα καταστήματα λιανικής της για να βοηθήσει στην πώληση αυτοκινήτων.

Υπάρχουν ακόμη πολλές απορίες σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Xiaomi με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των αρχικών μοντέλων και της διεθνούς επέκτασης. Το κινεζικό επιτυχημένο brand αναμένει να επενδύσει $10 δισεκατομμύρια στο τμήμα EV για τα πρώτα 10 χρόνια, αλλά δεν έχει μοιραστεί πολλές λεπτομέρειες πέρα από αυτό. Με το εργοστάσιο του Πεκίνου όμως, βγαίνουν περισσότερα συμπεράσματα, καθώς υποδηλώνει ότι η Xiaomi σκοπεύει να γίνει ένας βασικός κατασκευαστής EV που θα ανταγωνίζεται όχι μόνο κινέζους αντιπάλους όπως η Nio και η Xpeng, αλλά και σημαντικές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla.

  • Like 6
  • Haha 3