Η εταιρεία Fiat Chrysler μέχρι πρόσφατα δεν είχε συγκεκριμενοποιήσει τη στρατηγική της αναφορικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η ιστοσελίδα Autocar ωστόσο έκανε γνωστό ότι η εταιρεία πρόκειται μέσα στο 2022 να λανσάρει ένα μικρό ηλεκτρικό SUV μάρκας Alfa Romeo.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό όχημα, ωστόσο έκανε γνωστό ότι «δεν θα είναι όμοιο» από άποψη αισθητικής με το υβριδικό SUV που βλέπετε στην εικόνα, δηλαδή με το Tonale. 

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Alfa Romeo αναμένεται να διαθέτει πάτωμα που θα προέρχεται από την PSA (η συγχώνευση του ομίλου PSA με τον όμιλο FCA βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη) και θα διατηρήσει τον συνδυασμό άνεσης και σπορ χαρακτήρα που διακρίνει τα οχήματα της Ιταλικής φίρμας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της FCA που μίλησε στο Autocar, ο χώρος των μικρών SUV αποτελεί μία καλή αφετηρία για ένα τέτοιου τύπου όχημα, το οποίο θα προσφέρει μία καλή ισορροπία μεταξύ χρηστικότητας και εμβέλειας.

Το 2018, η FCA είχε κάνει λόγο για περισσότερα από 30 ηλεκτρικά/ υβριδικά οχήματα μέχρι το 2022, όμως σε σχέση με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων δείχνει να αργοπορεί ενώ ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα της είναι τα υβριδικά οχήματα. Αν και με τον εξηλεκτρισμό του στόλου της, η εταιρεία φαίνεται να αργοπορεί, τουλάχιστον με τα σχέδια της για την ηλεκτρική Alfa Romeo δείχνει να βρίσκεται στον σωστό δρόμο.