Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να παράγει μόνο ηλεκτρικά από το 2027.

Η ιταλική μάρκα αναπτύσσει μία ηλεκτρική έκδοση της Giulia.  Σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Auto Express, ο Jean-Philippe Imparato, ο CEO της εταιρείας, ανέφερε πως η Alfa Romeo θα λανσάρει την ηλεκτρική Giulia κάποια στιγμή το 2024. Επιπλέον, αποκάλυψε πως το αυτοκίνητο θα βασιστεί στην πλατφόρμα STLA Large από τη μητρική της εταιρεία Stellantis.

Ο όμιλος ανακοίνωσε την στρατηγική του το περασμένο καλοκαίρι. Εκείνη την εποχή, ανέφερε πως θα επέτρεπε στα αυτοκίνητά να «κάνουν» το 0-100 σε μόλις δυο δευτερόλεπτα ενώ υπόσχονταν και μια πιθανή αυτονομία που θα έφτανε έως και τα 805 χιλιόμετρα. Η Dodge, μία από τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες κάτω από την ομπρέλα της Stellantis, θα χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα στο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σχεδιάζει, το οποίο θα κυκλοφορήσει και αυτό το 2024. Η Alfa Romeo θα μπορούσε επίσης να προσφέρει μια έκδοση Quadrifoglio της Giulia, αλλά ο Imparato ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το αν μπορεί να έχει απόδοση αντάξια του ονόματός της.

Η Giulia είναι ένα μόνο μέρος της «εισβολής» που σχεδιάζει η εταιρεία για το δεύτερο μισό της δεκαετίας στα ηλεκτρικά οχήματα.

Το πρώτο πλήρες EV θα έρθει το 2024 και θα δούμε μια μεγαλύτερη κυκλοφορία το 2025 και το 2026, ενώ το 2027 η Alfa Romeo θα ασχολείται μόνο με ηλεκτρικά.

Εάν η εταιρεία καταφέρει να παράγει μόνο ηλεκτρικά μέχρι το 2027, θα είναι η πρώτη μάρκα της Stellantis που θα το κάνει.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 2