Η Lime, μια από τις σημαντικότερες εταιρείες πίσω από την αυξανόμενη παγκόσμια τάση ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών, κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα, αρχικά στη Θεσσαλονίκη.

Με παρουσία σε 140 πόλεις, η Lime επιθυμεί να αποτελέσει έναν έξυπνο και οικολογικό τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη για τη νέα γενιά, με μόνη προϋπόθεση την παρουσία ενός smartphone όπου μέσα από την εφαρμογή της εταιρείας γίνονται όλα. Συγκεκριμένα o αναβάτης μπορεί να βρει το κοντινότερο διαθέσιμο πατίνι στην περιοχή του, ξεκλειδώνοντάς το μέσα από την εφαρμογή. Το κόστος για τη διαδικασία ξεκλειδώματος έχει οριστεί στο €1 ενώ στη συνέχεια ο αναβάτης πληρώνει 0.15 λεπτά για κάθε λεπτό διαδρομής. 

Κάθε ηλεκτρικό πατίνι ενσωματώνει δέκτη GPS, είναι εύκολο στη χρήση και κινείται με μέγιστη ταχύτητα τα 25χλμ/ώρα. Όπως συμβαίνει σε κάθε πόλη που δραστηριοποιείται η Lime, έτσι και στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης του ηλεκτρονικού πατινιού, με τον αναβάτη απλά να το αφήνει στο τέλος της διαδρομής του σε μέρος που δεν εμποδίζει.

lime.JPG.2b42da6ae2b35b484598e51535b3360c.JPG

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από το τις «8 έως τις 9» , ενώ τις βραδινές ώρες τα πατίνια συγκεντρώνονται προκειμένου η τοπική ομάδα της εταιρείας να αναλάβει τη συντήρηση και την  επαναφόρτισή τους. Σε συνεργασία με το Δήμο, «θα πραγματοποιείται η κατάλληλη διανομή των πατινιών σε όλο το κέντρο της πόλης».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η Lime παρέχει επιπλέον τη δυνατότητα ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων, χωρίς να υπάρχει για την ώρα κάποια σχετική ενημέρωση για παρόμοια σχέδια και στη Θεσσαλονίκη αλλά και για παρουσία της υπηρεσίας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Sad 2