Το Concept EV9 μας δίνει μια ιδέα για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας

Κατά τη διεξαγωγή του LA Auto Show, η Kia αποκάλυψε το EV9, ένα πειραματικό μοντέλο για να παρουσιάσει τι είναι εφικτό στα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της. Ο σχεδιασμός του με γωνίες τραβάει τα βλέμματα, αλλά το highlight είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιεί, ξεπερνώντας το EV6.

Στη κεντρική κονσόλα υπάρχει μια οθόνη 27 ιντσών που καλύπτει τις ανάγκες οδηγού και συνοδηγού. Μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη όσο η Hyperscreen του Mercedes EQS, αλλά είναι αισθητά μεγαλύτερη από το διπλό πάνελ 12 ιντσών του EV6.

Η ιπποδύναμή του αναμένεται να είναι εντυπωσιακή, με εμβέλεια έως και 480 χλμ (300 μίλια) και φόρτιση 350kW, φτάνοντας το Concept EV9 από 10% φόρτισης στα 80% σε μόλις 30 λεπτά. Όπως φαίνεται δε θα καταφέρει να ξεπεράσει το Tesla Model Y, αλλά πιθανότατα θα προσφέρει πολύ συντομότερες στάσεις.

kia-ev9-console.jpg

Όπως και με κάθε Concept car, κι εδώ υπάρχουν λειτουργίες που πιθανότατα δε θα δούμε στο τελικό μοντέλο. Για παράδειγμα, όταν το EV9 είναι σταθμευμένο, η Pause λειτουργία μετατρέπει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων μετατρέπεται σε τραπέζι και η πρώτη σειρά περιστρέφεται για να αντικρίζει τα πίσω καθίσματα. Η Enjoy λειτουργία από την άλλη, ρίχνει την τρίτη σειρά καθισμάτων και ανοίξει το πορτμπαγκάζ για να απολαμβάνουν οι επιβάτες την φύση.

Η Kia δεν αναφέρθηκε στο πόσο θα μοιάζει το EV9 παραγωγής στο συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά δε θα μας κάνει εντύπωση αν δεν δούμε τα περιστρεφόμενα καθίσματα, όπως και τις ζάντες 22 ιντσών να γίνονται μικρότερες. Ένα ακόμη ερώτημα είναι η τιμή, με την πρώτη έκδοση του EV6 να κοστίζει $58,500 στην ακριβότερη και περιορισμένη έκδοσή του. Είναι λογικό αυτή τη φορά να το προσφέρει σε πιο ανταγωνιστική τιμή, αν και αναμένεται να κοστίζει περισσότερο από το Niro EV.

  • Like 1