Προβλήματα ελλείψεων αντιμετωπίζει επίσης και η VW.

Η έλλειψη σε chips δεν πλήττει μόνο την αγορά των CPU και GPU αλλά και την αυτοκινητοβιομηχανία. Όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά CNBC και ABC News, η Ford και η Nissan θα περιορίσουν την παραγωγή οχημάτων για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις σε chips. Η Ford σταματά την παραγωγή του εργοστασίου κατασκευής SUV στο Λούισβιλ στο Κεντάκι ενώ η Nissan μειώνει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Οπάμα στην Ιαπωνία.

Κι άλλοι κατασκευαστές όμως ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Η Volkswagen δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι έκανε προσαρμογές στην παραγωγή της σε Κίνα, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική ενόψει των ελλείψεων. Η Fiat Chrysler και η Toyota επίσης μίλησαν για θέματα παραγωγής. Η GM δεν χρειάστηκε να μειώσει την παραγωγή όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας David Barnas στο CNBC, αλλά παρακολουθούν τα θέματα που σχετίζονται με τα chips.

Η έλλειψη ξεκίνησε στα τέλη του 2020 μετά την αύξηση ζήτησης για αυτοκίνητα, έπειτα το κλείσιμο κάποιων εργοστασίων για δύο μήνες λόγω της πανδημίας.

Αυτά τα ζητήματα μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθούν σε μια εποχή που η παραγωγή και η ζήτηση αυτοκινήτων είναι ασταθής. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από chips που ενσωματώνουν διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα βοήθειας για τον οδηγό, συστήματα ψυχαγωγίας αλλά και βασικά χαρακτηριστικά όπως το σύστημα διεύθυνσης. Μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η διαθεσιμότητα chip και η ζήτηση των αυτοκινήτων, οι καθυστερήσεις και το περιορισμένο απόθεμα ενδέχεται να είναι ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ των κατασκευαστών.