Η βελτιωμένη απόδοση έχει πάντα ένα τίμημα όταν πρόκειται για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, είτε πρόκειται για έξτρα χρήματα για μια ισχυρότερη έκδοση κινητήρα είτε πρόκειται για έξτρα χρήματα μέσω μίας πληρωμής για ετήσια συνδρομή για να «πιάνει» τα 100 χλμ./ώρα σε κάποια δευτερόλεπτα λιγότερα.

Και όμως, η Mercedes αναμένεται σύντομα να προσφέρει στους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων EQ της εταιρείας την επιλογή να «ξεκλειδώσουν» επιπλέον ισχύ και μεγαλύτερη επιτάχυνση με αντίτιμο μία ετήσια συνδρομή αξίας $1.200 (συν τους φόρους). Καλώς ήρθατε στο μέλλον.

Η πρακτική των αυτοκινητοβιομηχανιών να καθιερώσουν το συνδρομητικό μοντέλο και στον κλάδο τους για να παρέχουν επί συνδρομή δημοφιλή χαρακτηριστικά αποτελεί μία αυξανόμενη τάση. Πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για ένα υποπροϊόν που έχει προκύψει από τη δυνατότητα, ολοένα και περισσότερων νέων αυτοκινήτων, να χρησιμοποιούν τη σύγχρονη, ασύρματη τεχνολογία που επιτρέπει τις ενημερώσεις OTA (Over-The-Air). Βεβαίως, η επιβάρυνση των πελατών/ καταναλωτών με μηνιαίες ή ετήσιες συνδρομές για χαρακτηριστικά ή περιεχόμενο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τυπικό ή στάνταρντ ενδέχεται να τους όπως άλλωστε έμαθε και η BMW με τον δύσκολο τρόπο με την απόπειρα να… χρεώσει με ετήσια συνδρομή το Apple CarPlay.

Τέτοιες πάντως δυνατότητες και χαρακτηριστικά κατ' απαίτηση δεν πρόκειται να πάνε πουθενά και μελλοντικά μάλλον θα αποτελέσουν κανόνα. Σήμερα όμως, δεν γνωρίζουμε πόσοι έχουν θετική άποψη για το χαρακτηριστικό «Acceleration Increase» της Mercedes που βρίσκεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας και σύντομα θα διαθέσει στους πελάτες της.

2023-mercedes-benz-eqe-542-1666633801.jpg

Τι ακριβώς μπορεί να σας προσφέρει η ετήσια συνδρομή $1.200 της Mercedes-Benz; Ανάλογα με το μοντέλο, λέγεται ότι μειώνει τον χρόνο που το όχημα μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση κατά 0,8 με 1,0 δευτερόλεπτο. Η εταιρεία αναφέρει ότι τα τετρακίνητα EQE350 4Matic και EQS450 4Matic σε διαμορφώσεις σεντάν και SUV είναι αυτά που μπορούν να «δεχτούν» την αναβάθμιση.

Μαζί με την υψηλότερη επιτάχυνση, η Mercedes λέει ότι το πακέτο «Acceleration Increase» αυξάνει τη μέγιστη απόδοση των ηλεκτροκινητήρων. Μαζί με περισσότερη ροπή, τα μοντέλα EQE350 αποκτούν επιπλέον 60 ίππους (349 ίππους συνολικά) και τα μοντέλα EQS450 αποκτούν επιπλέον 87 ίππους (443 ίππους συνολικά).

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν η αναβάθμιση της απόδοσης μέσω της ετήσιας συνδρομής είναι διαθέσιμη και στα υπόλοιπα μοντέλα των σειρών EQE350 και EQS450. Επί του παρόντος, η Mercedes δεν αναφέρει στην ιστοσελίδα της πότε μπορεί κάποιος να αγοράσει και να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα, αν πρέπει να επισκεφθεί κάποια αντιπροσωπεία πρώτα (επειδή ενδεχομένως θα χρειαστεί επέμβαση στο hardware) ή αν αρκεί απλώς μία ενημέρωση λογισμικού Over-The-Air.

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 31
  • Confused 2
  • Sad 4