Η Tesla έχει κατακτήσει την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλάζοντας το πρόσωπο της αυτοκινητοβιομηχανίας, και τώρα φαίνεται πως θέλει να κάνει το ίδιο και στην αγορά των επαγγελματικών φορτηγών με τον νέο της τράκτορα.

Χάρη σε μία φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Internet, έχουμε την ευκαιρία να δούμε μέρος του οχήματος που η Tesla σκόπευε να αποκαλύψει στις 26 Οκτωβρίου αλλά ανέβαλε με σημερινή της ανακοίνωση για τις 16 Νοεμβρίου. Το νέο ηλεκτρικό φορτηγό (τράκτορας) της εταιρείας δείχνει να “επέστρεψε από το… μέλλον” και μοιάζει αρκετά αεροδυναμικό, τουλάχιστον σε σύγκριση με το συμβατικό φορτηγό που διακρίνουμε επίσης στη φωτογραφία.

 

Ο Elon Musk, co-founder και CEO της Tesla είχε δηλώσει μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Twitter ότι το φορτηγό της Tesla θα είναι “εξωπραγματικό” και πως “θα μειώσει σημαντικά το κόστος της μεταφοράς φορτίων ενώ παράλληλα θα αυξήσει την ασφάλεια και θα κάνει τον χειρισμό διασκεδαστικό”.

 

Λέγεται, ότι ο ηλεκτροκίνητος τράκτορας της Tesla θα είναι 70% οικονομικότερος από έναν συμβατικό, και θα βοηθήσει να εξοικονομηθούν πολλά εκατομμύρια δολάρια (έξοδα συντήρησης κ.ά) από την βιομηχανία. Ο αναλυτής της Morgan Stanley, Adam Jones δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την εμπορική πορεία του ηλεκτρικού φορτηγού της Tesla, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία του Elon Musk θα μπορούσε να πουλάει 25 χιλιάδες φορτηγά τον χρόνο, ουσιαστικά ισοφαρίζοντας τα έσοδα από 70 χιλιάδες οχήματα Model 3.

 

Link.png Site: TweakTown