Όταν η Tesla αποκάλυψε το ολοκαίνουριο Roadster της, επισήμανε ότι τα 1,9 δευτερόλεπτα για τα 0-97 χλμ./ ώρα έρχονται στην βασική έκδοση του αυτοκινήτου – υποδηλώνοντας ότι μπορεί να υπάρχει δυνατότητα για αυξημένες επιδόσεις. Υπάρχει άραγε τέτοια περίπτωση; Από ότι φαίνεται, όντως υπάρχει!

Όπως διευκρίνισε ο Elon Musk, θα υπάρξει ένα "ειδικό βελτιωτικό πακέτο" (special upgrade package ή option package) που θα ανεβάζει τη ταχύτητα του Roadster στο "επόμενο επίπεδο". Μπορεί το παραπάνω να είναι ασαφές (άραγε κάτι τέτοιο αφορά και στα μοντέλα Founders Edition;) αλλά επιβεβαιώνει ότι όσα έκανε γνωστά η Tesla στην επίσημη παρουσίαση δεν είναι απαραίτητα ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει με το Roadster.
Από την άλλη, είναι εύκολο για την Tesla να δίνει υποσχέσεις όταν τα πρώτα μοντέλα Roadster δεν πρόκειται να παραδοθούν στους κατόχους τους πριν το 2020.

 

Έτσι, έχει αρκετό χρόνο για να αντιμετωπίσει όποια εμπόδια συναντήσει στο δρόμο της και να ανταποκριθεί στη πρόκληση του να ανακαλύψει πόση ακόμα ισχύ μπορεί να απομυζήσει από τις μπαταρίες του Roadster και να βγάλει στο δρόμο με το συγκεκριμένο σασί.

 

Οι εκπληκτικές επιδόσεις πάντως του νέου σπορ αυτοκινήτου της Tesla είναι η διάταξη των μπαταριών 200kWh (διπλάσια χωρητικότητα από του Model S P100D) σε συνάρτηση με το ευέλικτο, ελαφρύ και μικρού https://twitter.com/elonmusk/status/932322853009080320
Link.png Site: Engadget