Με καθυστέρηση αρκετών μηνών, το Battery Day event της Tesla μπήκε πλέον στα ημερολόγιά μας, έστω με διαφορετική μορφή απ’ ό,τι υπολόγιζαν αρχικά οι διοργανωτές του.

Το Battery Day της Tesla, το event κατά το οποίο η εταιρεία του Elon Musk πρόκειται να συζητήσει την πρόοδο που έχει σημειώσει σε ό,τι αφορά την παραγωγή φθηνότερων κελιών μπαταρίας (στο πλαίσιο του μυστικού της πρότζεκτ, Roadrunner) οριστικοποιήθηκε. Αν και αρχικά επρόκειτο να διοργανωθεί τον Απρίλιο, εν τέλει προγραμματίστηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την ετήσια ενημέρωση των μετόχων της Tesla.

Η ανακοίνωση της εταιρείας, την οποία και εξασφάλισε το Electrek, αναφέρει:

Η Tesla ανακοίνωσε σήμερα ότι η ετήσια συνάντηση των μετόχων της για το 2020 θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 στις 2:30 μ.μ. ώρα Ειρηνικού, στο εργοστάσιο της Tesla στο Φρέμοντ. Οι διαπιστευμένοι μέτοχοι μπορούν επίσης να δώσουν το “παρών” στην ανεξάρτητη παρουσίαση με τίτλο Battery Day η οποία θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα. Η παρουσίαση δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη διάταξη των μετόχων και περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν καιρώ. Πρόθεση της Tesla είναι η ζωντανή μετάδοση και των δύο event.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, ο στόχος της Tesla μέσω του πρότζεκτ Roadrunner, είναι να χαμηλώσει το κόστος των μπαταριών κάτω από τα 100 δολάρια ανά kWh και να προχωρήσει κατόπιν στη μαζική παραγωγή τους. Το αν τα έχει καταφέρει ή όχι, θα το διαπιστώσουμε σε λίγους μήνες.

  • Like 3