Οι καλύτεροι ασύρματοι φορτιστές για τα smartphones των Google, Samsung και OnePlus κατασκευάζονται από την Anker, την Belkin, την iOttie και άλλους γνωστούς κατασκευαστές αξεσουάρ.

Ορισμένοι ασύρματοι φορτιστές σας επιτρέπουν ακόμη και να φορτίζετε πολλές συσκευές ταυτόχρονα, καθιστώντας τους ιδανικούς για χρήστες που επιθυμούν να φορτίζουν ασύρματα το smartphone, τα ακουστικά και άλλα αξεσουάρ τους την ίδια στιγμή. Η Tesla, η εταιρεία που είναι γνωστή για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα και τον Elon Musk ως CEO της, ανακοίνωσε την πλατφόρμα ασύρματης φόρτισης Tesla Wireless Charging Platform, έναν ασύρματο φορτιστή εμπνευσμένο από το «το μεταλλικό στυλ του Cybertruck και τον γεμάτο γωνίες σχεδιασμό του».

Το αξεσουάρ της Tesla διαθέτει περίβλημα από αλουμίνιο με επιφάνεια Alcantara και αποσπώμενη μαγνητική βάση την οποία μπορείτε να αφαιρέσετε για να τοποθετήσετε τον φορτιστή επίπεδα στο τραπέζι σας. Ενώ υπάρχουν πολλοί ασύρματοι φορτιστές στην αγορά, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου με premium επιφάνεια Alcantara. Αυτό που κάνει την πρόταση της Tesla ξεχωριστή είναι ότι μπορεί να φορτίσει ασύρματα μια συσκευή που έχει τοποθετηθεί οπουδήποτε στην επιφάνειά του χωρίς προβλήματα ευθυγράμμισης, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας FreePower.

Το αξεσουάρ μπορεί να φορτίσει ασύρματα και ταυτόχρονα έως και τρεις συσκευές συμβατές με το πρότυπο Qi, με μέγιστη ταχύτητα 15W. Σημειώστε ότι, δεδομένου ότι η σειρά Samsung Galaxy Watch και το Google Pixel Watch δεν χρησιμοποιούν φόρτιση Qi, δεν μπορούν να φορτιστούν ασύρματα με το gadget της Tesla.

Χωρίς καμία έκπληξη, η Tesla χρεώνει το τεράστιο ποσό των 300 δολαρίων για τον ασύρματο φορτιστή της, με το αξεσουάρ να αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2023. Στην αγορά πάντως υπάρχουν πολλοί άλλοι ασύρματοι φορτιστές που μπορούν να φορτίσουν έως και τρεις συσκευές ταυτόχρονα, σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Το πρόσθετο κόστος πέρα από το εμπορικό σήμα της Tesla ίσως δικαιολογείται από την κορυφαία ποιότητα κατασκευής αλλά και την παρουσία επιφάνειας Alcantara.

Πάντως αυτό δεν είναι το πρώτο αξεσουάρ εκτός ηλεκτρικών αυτοκινήτων που λανσάρει η Tesla. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα διαθέτει πολλά άλλα αξεσουάρ lifestyle προς πώληση σε παρόμοιες υψηλές τιμές. Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να παραγγείλετε την πλατφόρμα ασύρματης φόρτισης Tesla από εδώ

  • Confused 1