Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Ημέρας Επενδυτών 2023 της Tesla, ο CEO της εταιρείας, Elon Musk, προανήγγειλε δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Musk υποστήριξε ότι η Tesla βρίσκεται ήδη στη διαδικασία κατασκευής ενός νέου προϊόντος και σχεδιασμού ενός δεύτερου. Δήλωσε ότι τόσο ο σχεδιασμός όσο και οι τεχνικές κατασκευής αυτών των προϊόντων είναι ανώτερες από οτιδήποτε άλλο στον κλάδο χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Musk, εμφανίστηκε στην οθόνη μια εικόνα από τη σιλουέτα ενός οχήματος, δίνοντας στο ακροατήριο ένα teaser για ένα από τα επερχόμενα οχήματα της εταιρείας. Είναι πιθανό πάντως ότι αυτό το όχημα στο οποίο αναφέρεται ο Musk να είναι το hatchback των 25.000 δολαρίων που ο ίδιος είχε αναφέρει το 2020. Ωστόσο στη συνέχεια, δήλωσε ότι αυτή η παρουσίαση δεν ήταν το κατάλληλο μέρος για να κάνει μια ανακοίνωση νέου προϊόντος και για το σκοπό αυτό θα υπάρξει μια κανονική παρουσίαση στο μέλλον.

Η Tesla είχε ήδη αναφερθεί σε δύο νέα μοντέλα στην εκδήλωση Battery Day, εμφανίζοντας μια φωτογραφία με ολόκληρη τη γκάμα της και δύο περιγράμματα αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον. Το ένα από τα οχήματα φαινόταν να έχει το μέγεθος ενός βαν και το άλλο το μέγεθος ενός sedan ή hatchback. Και τα δύο αναμένεται να είναι τα πιο οικονομικά προσιτά οχήματα της εταιρείας, τα οποία θα απευθύνονται σε πολύ μεγαλύτερο κοινό.

image.png.4e1053ee1302ec72c0527991b729f865.png

Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Επενδυτών, η Tesla επιβεβαίωσε επίσης τα σχέδια για την κατασκευή ενός εργοστασίου gigafactory στο Μεξικό. Πολλοί έχουν υποθέσει ότι η παραγωγή του hatchback, που αναφέρεται συνήθως ως "Model 2" από τους οπαδούς της Tesla, θα κατασκευαστεί εκεί.

Υπήρξαν κάποιες εικασίες ότι το δεύτερο όχημα που προανήγγειλε ο Musk θα είναι το ρομποτάξι που έχει αναφέρει στο παρελθόν. Ένα μέλος του ακροατηρίου ζήτησε από τον Musk μια ενημέρωση σχετικά με μια παλιά ανακοίνωση όπου τα Tesla θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ride-share, με τον Musk να απαντά ότι το ride-share "δεν θα έχει κάποιο νόημα στον κόσμο της αυτόνομης οδήγησης".

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των μετόχων, η Tesla ανακοίνωσε επίσης ότι ο JB Straubel επιστρέφει επίσημα στην εταιρεία ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Επίσης διευκρινίστηκε ότι αν και το απέφευγε μέχρι σήμερα, η Tesla σκοπεύει να δοκιμάσει έστω και σε μικρό βαθμό, τη συμβατική διαφήμιση για την προώθηση των νέων μοντέλων της.

  • Like 3
  • Thanks 2