Από ότι φαίνεται η Tesla έχει περισσότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει από όσα γνωρίζαμε με τις απολύσεις (μετά την ανακοίνωση απόλυσης του 9% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας) και τις προκλήσεις στην παραγωγή (κατασκευάζονται περίπου 2000 οχήματα τύπου Model 3 την εβδομάδα όταν στο τέλος του 2017 είχαν γίνει υποσχέσεις για 5000 οχήματα).

Σύμφωνα με αναφορά του Reuters, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο ο CEO της εταιρείας, Elon Musk, φρόντισε να αποσταλεί σε όλους τους υπαλλήλους της Tesla, έκανε γνωστό πως ένας πρώην υπάλληλος, το όνομα του οποίου κρατήθηκε μυστικό, ήταν υπεύθυνος για «εκτεταμένη και καταστροφική δολιοφθορά».

Ο υπάλληλος φαίνεται να τροποποίησε τον κώδικα του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, και το πιο ανησυχητικό, να μοιράστηκε «μεγάλες ποσότητες ευαίσθητων πληροφοριών με άγνωστους εκτός της εταιρείας». Δεν έγινε γνωστό, αν ο πρώην υπάλληλος έκανε όσα κατηγορείται για λογαριασμό κάποιου ανταγωνιστή ή κάποιας άλλης εταιρείας.

Η Elon Musk επισήμανε ότι η Tesla έχει πολλούς εχθρούς που θα ήθελαν να την δουν να πεθαίνει, από αυτοκινητοβιομηχανίες και πετρελαϊκές εταιρείες, μέχρι κερδοσκόπους στην Wall Street.

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα της έρευνας που θα πραγματοποιηθεί, στην καλύτερη περίπτωση να αποδειχτεί ότι κάποιος απατεώνας πρώην υπάλληλος ήθελε να εκδικηθεί την απόλυση του ή κάποιον τρόπο να βγάλει κάποια χρήματα γρήγορα. Όμως στην χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προοπτικές της εταιρείας. Όπως είδαμε και με την κόντρα μεταξύ των Uber και Waymo, υποτιθέμενες διαρροές σε ανταγωνιστές μπορούν να οδηγήσουν σε δαπανηρές νομικές διαμάχες.

Engadget