Απέναντι σε μήνυση βρίσκεται η Tesla επειδή δεν τήρησε την μακροχρόνια υπόσχεση του διευθύνοντος συμβούλου της, Elon Musk, να κατασκευάσει ένα πλήρως αυτοκινούμενο αυτοκίνητο.  

Ένας άνδρας από την California ισχυρίζεται ότι η γνωστή κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει "παραπλανητικά και παραπλανητικά προωθήσει" τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, ενώ έχει παρασύρει το κοινό με δηλώσεις ότι η εταιρεία βρίσκεται "διαρκώς στο κατώφλι τελειοποίησης" της τεχνολογίας.

«Παρόλο που αυτές οι υποσχέσεις έχουν αποδειχθεί ψευδείς ξανά και ξανά, η Tesla και ο Musk συνέχισαν να τις δίνουν για να τραβήξουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, να εξαπατήσουν τους καταναλωτές πιστεύοντας ότι διαθέτει απαράμιλλη τεχνολογία αιχμής και να καθιερωθεί ως ηγετικός παίκτης στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε ο Briggs A. Matsko, κάτοικος του Rancho Murieta, στην προτεινόμενη συλλογική αγωγή, που κατατέθηκε την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του San Francisco. 

Η Tesla αντιμετωπίζει αυξανόμενο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια των συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και πρόκειται να αντιμετωπίσει την πρώτη δίκη με ενόρκους τον Φεβρουάριο για ένα θανατηφόρο ατύχημα οδηγού που αποδίδεται στο Autopilot.

Ο Matsko αναφέρει ότι κάθε χρόνο από το 2016, ο Musk και η Tesla υπόσχονταν ότι ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο "ήταν προ των πυλών". Ο Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δήλωσε τον Ιούνιο ότι η επίλυση της τεχνολογίας πλήρους αυτοοδήγησης είναι «πραγματικά η διαφορά μεταξύ του να αξίζει η Tesla πολλά χρήματα και του να μην αξίζει τίποτα». 

Ο Musk ανέφερε μέσω Twitter τον Αύγουστο ότι από τις 5 Σεπτεμβρίου, η Tesla θα αρχίσει να χρεώνει 15.000 δολάρια στη Βόρεια Αμερική για το σύστημα υποβοήθησης οδηγού που ονομάζει Full Self-Driving, η δεύτερη αύξηση της τιμής του προϊόντος φέτος. Το FSD της Tesla έχει προκαλέσει διαμάχη επειδή απαιτεί ενεργή επίβλεψη και δεν καθιστά τα οχήματα της εταιρείας αυτόνομα.

Ο Matsko δήλωσε ότι αγόρασε ένα νέο Tesla Model X το 2018 και πλήρωσε στην εταιρεία επιπλέον 5.000 δολάρια από τη βασική τιμή για τον "Ενισχυμένο αυτόματο πιλότο".«Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και η Tesla δεν έχει παράσχει ποτέ στον ενάγοντα τίποτα που να πλησιάζει έστω και ελάχιστα το πλήρως αυτοκινούμενο αυτοκίνητο που υποσχέθηκε να παρέχει», ανέφερε ο Matsko στην καταγγελία.

Η μήνυση στηρίζεται σε μια διοικητική καταγγελία που κατατέθηκε τον Αύγουστο από την αρμόδια υπηρεσία η οποία κατηγορεί την Tesla για ψευδή διαφήμιση. Η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι οι δηλώσεις της εταιρείας σχετικά με τις λειτουργίες Autopilot και Full Self-Driving οδηγούν τους πελάτες να πιστεύουν ότι είναι πιο προηγμένες από ό,τι είναι. 

  • Like 10