Η Tesla ανακαλεί 475.000 οχήματα της για δύο προβλήματα ασφαλείας που ανακαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας των Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA), 356.309 μοντέλα Tesla Model 3 που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής από το 2017 έως το 2020 ανακαλούνται λόγω προβλημάτων με τις κάμερες οπισθοπορείας. Η υπηρεσία επίσης ανακοίνωσε ότι θα ανακληθούν 119.009 οχήματα Model S που κατασκευάστηκαν την ίδια περίοδο λόγω προβλήματος με το μάνταλο του μπροστινού καπό.

Για το Model 3, η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας των Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ λέει ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται σε μία πλεξούδα καλωδίου που σχετίζεται με τη λειτουργία της κάμερας οπισθοπορείας, και η οποία «μπορεί να καταστραφεί από το άνοιγμα και το κλείσιμο του πορτμπαγκάζ αποτρέποντας την κάμερα οπισθοπορείας να δείχνει εικόνα».

Στο Model S, τα προβλήματα με τον μάνταλο (τον μηχανισμό ασφάλισης) για το μπροστινό καπό μπορεί να προκαλέσουν το άνοιγμα του καπό χωρίς προειδοποίηση και καθώς το όχημα βρίσκεται σε κίνηση, γεγονός που θα εμπόδιζε την ορατότητα του οδηγού, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος». Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων θα λάβουν επιστολές ειδοποίησης για την ανάκληση των οχημάτων τους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας των Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ αναλαμβάνει δράση σε ζητήματα που σχετίζονται με τα οχήματα της Tesla. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η υπηρεσία έκανε γνωστό ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για μία ενημέρωση λογισμικού που επέτρεπε στους επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων να παίζουν παιχνίδια στην κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου καθώς βρισκόταν σε κίνηση. Η Tesla ανταποκρίθηκε γρήγορα υποσχόμενη να προχωρήσει σε μία νέα ενημέρωση λογισμικού που θα κλειδώνει τη λειτουργία «Passenger Play» όταν το αυτοκίνητο εν κινήσει.

Οι παραπάνω ωστόσο δεν είναι οι μόνες ανακλήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Tesla το περασμένο έτος. Η εταιρεία ανακάλεσε οχήματα για οθόνες του συστήματος infotainment που έπαψαν να λειτουργούν καθώς και για ένα σφάλμα στο λογισμικό που σχετίζεται με τη δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού πλήρους αυτόνομης οδήγησης (Full Self-Driving Beta).

  • Like 1
  • Thanks 2