Η Tesla σταμάτησε να συμπεριλαμβάνει δωρεάν το πακέτο φορητού φορτιστή (Mobile Connector Bundle) στις νέες παραγγελίες οχημάτων της. Την αλλαγή στην πολιτική της εταιρείας ανακάλυψε πρώτος ο ιδιοκτήτης οχήματος Tesla και χρήστης του Twitter, Tesla_Adri και λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο τον CEO της εταιρείας, Elon Musk.

Το αξεσουάρ, το οποίο επί του παρόντος κοστίζει $275 από μόνο του, επιτρέπει στον ιδιοκτήτη ενός οχήματος Tesla να προχωρήσει στη σύνδεση του οχήματος του με μία οικιακή πρίζα ή οποιαδήποτε πρίζα τοίχου ώστε μετά από περίπου μία ώρα φόρτισης, το όχημα να έχει αυτονομία για περίπου 3,2 με 4,8 χιλιόμετρα ακόμα (π.χ. για να φτάσει το όχημα μέχρι κάποιον σταθμό φόρτισης).

«Τα στατιστικά στοιχεία χρήσης ήταν εξαιρετικά χαμηλά, οπότε έμοιαζε με σπατάλη» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk απαντώντας σε έναν άλλον χρήστη που σχολίασε αρνητικά την είδηση μετά την κοινοποίηση της από τον επενδυτή Sawyer Merritt. «H (μικρή) θετική πλευρά του θέματος είναι ότι θα συμπεριλάβουμε περισσότερους adapters σύνδεσης με το mobile connector kit».

Λίγο αργότερα, ο Elon Musk αποκάλυψε ότι η εταιρεία του θα μείωνε την τιμή του Mobile Connector στα $200 και θα καθιστούσε ευκολότερη την παραγγελία του αξεσουάρ μαζί με την παραγγελία κάποιου νέου οχήματος. Ο ίδιος επίσης έσπευσε να επισημάνει ότι οι ιδιοκτήτες οχήματος της Tesla δεν χρειάζονται προσαρμογέα για να φορτίσουν το όχημα τους σε κάποιον από τους Superchargers (του δικτύου της εταιρείας) ή στον Tesla Wall Connector που είναι εγκαταστημένος στο σπίτι τους. Επί του παρόντος, το Mobile Connector Bundle δεν είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα Electrek, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla αφαιρεί κάποιο καλώδιο φόρτισης από την προσφορά της. Παλαιότερα, η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία με την αγορά κάθε νέου οχήματος της «συμπεριλάμβανε» τόσο Level 1 όσο και Level 2 connectors, ωστόσο λίγο αργότερα σταμάτησε αυτή την πολιτική.

  • Like 2