Η τιμή της οποίας θα μεταβάλλεται μηνιαίως, αναλόγως το σκορ ασφάλειας του χρήστη που θα βασίζεται στην οδηγική συμπεριφορά του

Η Tesla διέθεσε επίσημα την ασφάλειά της χρησιμοποιώντας "οδηγική συμπεριφορά σε πραγματικό χρόνο", με την υπηρεσία να είναι για την ώρα διαθέσιμη αποκλειστικά στο Τέξας. Η εταιρεία ήδη παρουσίασε τη δική της ασφάλεια στην Καλιφόρνια, αλλά δεν χρησιμοποιεί δεδομένα οδήγησης και το σκορ ασφαλείας της (safety score).

Σε μια συνάντηση επενδυτών της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα, ο CEO Elon Musk ανακοίνωσε την επέκταση της ασφάλειας και στο Τέξας, προσθέτοντας και την οδηγική συμπεριφορά σε πραγματικό χρόνο και σήμερα, η Electrek επιβεβαίωση πως η υπηρεσία είναι διαθέσιμη, με τους κατόχους να μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

"Η Tesla προσφέρει ασφάλιση χρησιμοποιώντας οδηγική συμπεριφορά σε πραγματικό χρόνο, η οποία για την ώρα είναι διαθέσιμη για όλους τους ιδιοκτήτες Model S, Model 3, Model X και Model Y, στο Τέξας."

Η εταιρεία προχώρησε σε μια ανάλογη ανακοίνωση για την διαφορά πολιτικής μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών:
"Σε αντίθεση με άλλα ασφαλιστικά προϊόντα που βασίζονται στη χρήση, η Tesla δεν απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετης συσκευής στο όχημά σας. Η Tesla χρησιμοποιεί συγκεκριμένες δυνατότητες μέσα στο όχημα για να αξιολογήσει την ασφάλειά σας βάση την πραγματική σας οδήγηση. Θα πραγματοποιείτε μηνιαίες πληρωμές με βάση την οδηγική σας συμπεριφορά αντί για παραδοσιακούς παράγοντες όπως την ηλικία, το φύλο, το ιστορικό σας και τα αρχεία οδήγησης που χρησιμοποιούνται από άλλες ασφαλιστικές εταιρείες."

Αξίζει να αναφέρουμε πως στα ψιλά γράμματα, η Tesla επιμένει πως δε θα χρησιμοποιήσει ηλικία ή φύλο για να υπολογίσει το κόστος της ασφάλειας, όπως και δε θα υπολογίσει αν ο ιδιοκτήτης είχε κάποιο ατύχημα στο παρελθόν. Επιπλέον πρόσθεσε πως το σκορ ασφαλείας, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στους Beta testers της αυτόνομης οδήγησης τον περασμένο μήνα, θα είναι ο κύριος παράγοντας του κόστους.

Screen-Shot-2021-10-14-at-9.37.16-PM.jpg

Συγκεκριμένα, το σκορ ασφαλείας της Tesla βασίζεται στα παρακάτω:

  • Προειδοποιήσεις για μπροστινή σύγκρουση ανά 1,000 μίλια
  • Σκληρό φρενάρισμα
  • Απότομο στρίψιμο
  • Μη διατήρηση απόστασης ασφαλείας
  • Αναγκαστική απενεργοποίηση Autopilot

Η εταιρεία υπολογίζει πως όσοι θεωρούνται μέτριοι οδηγοί από το σκορ ασφαλείας, μπορούν να εξοικονομήσουν 20% με 40% από την τιμή σε σχέση με ανταγωνιστές και πως αυτοί με το υψηλότερο σκορ, μπορούν να εξοικονομήσουν 30% με 60%.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του πως μπορεί να αλλάξει η τιμή, ανάλογα με το σκορ του οδηγού, τονίζοντας πως πρόκειται για σύστημα σε beta φάση και θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

tesla-example-insurance.PNG

  • Like 3