Την ώρα που άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες είδαν σημαντικές απώλειες, η Tesla το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς πούλησε 241.300 οχήματα, δηλαδή 102.000 περισσότερα από όσα πούλησε το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Πρόκειται για τις περισσότερες πωλήσεις που έχει σημειώσει η εταιρεία του Elon Musk σε ένα τρίμηνο, και για να βάλουμε τα πράγματα υπό ορισμένη προοπτική, οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας για όλο το 2019 ήταν 367.500 οχήματα.

Όπως αναφέραμε, η Tesla κατάφερε να πουλήσει τα περισσότερα οχήματα σε ένα τρίμηνο στην ιστορία της, την ώρα που άλλοι κατασκευαστές είδαν μεγάλη πτώση στις πωλήσεις τους το τελευταίο τρίμηνο. Πιο συγκεκριμένα, η General Motors, που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες πούλησε το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς 446.997 οχήματα, κάτι που σημαίνει πτώση 33% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Η Tesla φαίνεται πως απέφυγε τα προβλήματα που είχαν άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες επειδή χρησιμοποιεί διαφορετικά εργοστάσια για την κατασκευή ημιαγωγών, με αποτέλεσμα να καλύπτει τις όποιες ελλείψεις ενώ καταφέρνει να «ξαναγράψει» εύκολα λογισμικό για τις περιπτώσεις των chips που βρίσκει στην αγορά και χρησιμοποιεί στην θέση εκείνων που βρίσκονται σε έλλειψη.

Πέρα από τα παραπάνω, η εταιρεία συνεχίζει την καλή πορεία της στην Κίνα, μία τεράστια αγορά στην οποία ξεκίνησε να πουλάει οχήματα μόλις το 2020. Εξαιρετικά καλά πηγαίνει από άποψη πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το Model Y, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα να πωλείται και στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η εταιρεία αναμένεται σύντομα να αυξήσει την παραγωγή της, τόσο χάρη στην επέκταση του εργοστασίου τους στο Ώστιν, στο Τέξας ενώ ξεπέρασε και τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια υπήρχαν για να ξεκινήσει να λειτουργεί το εργοστάσιο της έξω από το Βερολίνο, στην Γερμανία. Και όλα τα παραπάνω, παρά τις καθυστερήσεις στην παραγωγή ορισμένων προϊόντων της όπως του Cybertruck και του 2ης γενιάς Roadster.

  • Like 6
  • Thanks 1