Από ότι φαίνεται, η Tesla μετάτρεψε ένα υποχρεωτικό από τη νομοθεσία χαρακτηριστικό ασφαλείας στο όνειρο κάθε… φαρσέρ.

Ως μέρος της «εορταστικής ενημέρωσης», η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία διέθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό που μετατρέπει το σύστημα εξωτερικών ηχείων ορισμένων αυτοκινήτων Tesla σε… μεγάφωνο. Με το πάτημα ενός κουμπιού λοιπόν, οτιδήποτε λέει ο οδηγός θα εκπέμπεται από τα εξωτερικά ηχεία των αυτοκινήτων. Τα εξωτερικά ηχεία, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Electrek που ανέφερε πρώτη την σχετική ενημέρωση λογισμικού, προστέθηκαν στα αυτοκίνητα Tesla που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής το 2019 για λόγους συμμόρφωσης με το υποχρεωτικό σύστημα προειδοποίησης πεζών.

Σε μία επίδειξη που πραγματοποίησε η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, την οποία δημοσίευσε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, η Tesla έδειξε έναν οδηγό οχήματος της να φωνάζει σε έναν πεζό ντυμένος ως Άγιος Βασίλης που του έπεσε ένα δώρο από τα χέρια: «Συγγνώμη, σας έπεσε κάτι».

Όμως δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε άτομα να κάνουν πλάκα και να τρολάρουν πεζούς. Θυμάστε τότε που η Tesla πρόσθεσε ένα χαρακτηριστικό «boombox» που επέτρεπε στα αυτοκίνητα τους να… βελάζουν σαν κατσίκια ή να βγάζουν ήχους σειρήνας; Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τι έχει να γίνει.

 

  • Like 2