Η εταιρεία σχεδιάζει ακόμη να κάνει διαθέσιμη τη beta του Full Self-Driving στη Βόρεια Αμερική φέτος.

Η Tesla θα ξεκινήσει να πουλά το Cybertruck τον επόμενο χρόνο, όπως ανακοίνωσε ο Elon Musk κατά τη διάρκεια του πάρτι εγκαινίων του Gigafactory στο Τέξας. Ο Musk έδειξε στη σκηνή το Cybertruck το οποίο θα βγει σε μαζική παραγωγή και αυτό εξακολουθεί να μοιάζει με τις προηγούμενες εκδόσεις, εκτός του ότι οι πόρτες του δεν έχουν πλέον χερούλια. Το αυτοκίνητο θα καταλαβαίνει όταν ο κάτοχος βρίσκεται δίπλα του και θα ανοίγει αυτόματα τις πόρτες. Ο Musk ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του Cybertruck καθώς αυτό ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019. Η αρχική και κάπως φιλόδοξη ημερομηνία κυκλοφορίας του ήταν το 2021, αλλά καθυστέρησε τελικά για το 2022 και έπειτα για το 2023.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα κατασκευάσει το Cybertruck στο Gigafactory του Τέξας, το οποίο θα γίνει το εργοστάσιο που θα κατασκευάζει γενικότερα τα μεγαλύτερα οχήματα της εταιρείας. Ο Musk αναφέρθηκε επίσης και στα άλλα προγραμματισμένα Giga εργοστάσια καθώς και στον τρόπο με τον οποίο η κατασκευή των οχημάτων θα γίνει πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον. Φέτος η εταιρεία εστιάζει στην αύξηση της παραγωγής, μία αύξηση όπου σύμφωνα με τον Elon δεν έχει επιτύχει καμία άλλη εταιρεία στην ιστορία της ανθρωπότητας, ενώ το επόμενο έτος η Tesla θα εστιάσει στην κυκλοφορία πολλών νέων προϊόντων.

Εκτός από το Cybertruck, η Tesla σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει του χρόνου το Semi EV, καθώς και άλλα προϊόντα που δεν έχει αποκαλύψει ακόμη. Το ηλεκτρικό φορτηγό που είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει ογκώδη φορτία σε μεγάλες αποστάσεις υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε το 2019 αλλά τελικά υπήρξαν διάφορες καθυστερήσεις. Το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus θα ξεκινήσει επίσης την παραγωγή το 2023 και σχεδιάζεται να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε εργασία δεν θέλουν να κάνουν οι άνθρωποι. Ένα άλλο μελλοντικό προϊόν είναι και το Robotaxi το οποίο θα σχεδιαστεί ώστε να φαίνεται αρκετά φουτουριστικό. Πριν από όλα αυτά όμως, η Tesla θα κάνει ευρέως διαθέσιμη μία beta της τεχνολογίας Full Self-Driving στη Βόρεια Αμερική.

Την εντυπωσιακή εκδήλωση εγκαινίων μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.