Από ότι φαίνεται η εταιρεία του Elon Musk, θέλει να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στη Μ. Βρετανία σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Η Αμερικάνικη εταιρεία Tesla σύμφωνα με το δημοσίευμα υπέβαλλε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας αίτηση στις αρμόδιες Βρετανικές αρχές προκειμένου να αποκτήσει άδεια παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρισμού στη χώρα. Αν και η εταιρεία δεν έκανε γνωστούς επίσημα τους λόγους για την υποβολή της αίτησης, εντούτοις η Βρετανική εφημερίδα επικαλούμενη πηγές με γνώση επί του θέματος, υποστηρίζει ότι ενδέχεται ο στόχος της Tesla να είναι η εισαγωγή στη Μ. Βρετανία της πλατφόρμας Autobidder.

Η Autobidder είναι μία αυτοματοποιημένη πλατφόρμα εμπορίας και διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας (λειτουργεί ως μεσάζοντας μεταξύ των καταναλωτών/ ιδιοκτητών μπαταριών και των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας) που επί του παρόντος βρίσκεται σε λειτουργία στη Νότια Αυστραλία, και στη μεγαλύτερη εγκατάσταση μπαταριών στον κόσμο Hornsdale Power Reserve που κατασκευάστηκε πριν από περίπου τρία χρόνια. Η τεράστια μπαταρία 100MW αναπτύχθηκε ως μία λύση ασφάλειας για το ηλεκτρικό δίκτυο της περιοχής, που ταλαιπωρούσε για χρόνια τους κατοίκους σε επίπεδο πολιτείας. Η εγκατάσταση της Tesla αποθηκεύει αρκετή ενέργεια για να ηλεκτροδοτήσει 30.000 νοικοκυριά για περίπου μία ώρα.   

Autobidder-UI.png.814ef9b19646ae8b073a2092cc3853c7.png

Τώρα, και έχοντας αναπτύξει μία μεγάλη και υγιής επιχείρηση πώλησης μπαταριών τα τελευταία χρόνια (π.χ Powerwall, συνδέονται με ηλιακά πάνελ που τοποθετούνται στην οροφή της οικίας) η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται πως ετοιμάζεται να εισέλθει στην Βρετανική αγορά με την τεχνολογία της.

p06m5pwt.jpg.04c1761d27718e1f1f4b0e0aebf30a58.jpg

Reuters

  • Like 1